BIH

Građani odgovorili Forti: Neki kritikama, neki lopatamaZa premijera KS ne znamo je li “lopatao” ali donosimo neke od zanimljivih odgovora građana upućenih premijeru

Snijeg u BiH još uvijek pada, a građani Sarajeva su “poslušali” savjet premijera na odlasku Edina Forte pa su očistili trotoare ispred svojih zgrada. Neki su to i uredno slikali i postavili na društvene mreže. Za premijera ne znamo je li “lopatao” ali donosimo neke od zanimljivih odgovora građana upućenih premijeru. Forto je istakao kako su 43 od 44 vozila KJKP Rad na terenu što očito nije dovoljno.

“Očistio ispred ulaza, kako sada do Ilidže?”, pitao je jedan tviteraš.

“Forto, izađi malo na ulicu. Nigdje do podne nijedne grtalice ili treba da vjerujem tebi a ne svojim očima?”

“Samo se sjetite da će ovaj lik biti izglasan za državnog ministra prometa. Kraj vica.”

“Biće lakše kada Sarajevo bude imalo 543 vozila…..za kupovinu opreme za zimske službe ne treba “doktorat” uzdravlje i selam Sarajevu”, jedan je od komentara.

Poznati tviteraš, kolumnista, analitičar Adis Nadarević imao je vrlo zanimljivu objavu.

“Druže Adise, svaka čast. Imate li kakvu želju, možemo li šta učiniti za vas? – Druže Forto… samo veću lopatu!”, naveo je Nadarević.

Riječ je o asocijaciji na rudara Aliju Sirotanovića koji je sa svojih još nekoliko komorata oborio rekord u kopanju uglja, a od predsjednika Jugoslavije Tita tražio “samo veću lopatu”.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top