BIH

Gori ruski spremnik sa gorivom u blizini granice sa Ukrajinom: Rusija tvrdi da su granatiraniLokalna hitna služba je rekla da se jedan od 10 spremnika s preostalim dizelskim gorivom zapalio, objavila je novinska agencija TASS.

Spremnik goriva u ruskoj Belgorodskoj oblasti na granici s Ukrajinom zapalio se nakon današnjeg ukrajinskog granatiranja, rekao je guverner pokrajine.

Ruske pogranične pokrajine optužuju Ukrajinu za gađanje meta poput dalekovoda i spremnika s gorivom otkako je Moskva započela invaziju na Ukrajinu 24. februara. Kijev nije odmah komentirao slučaj.

“Imamo još jedno granatiranje. Jedna od granata je pogodila naftni terminal u okrugu Belgorod. Hitne službe se već bore s požarom. Ne postoji opasnost od širenja požara”, objavio je guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov na društvenim mrežama zajedno s fotografijama plamena i crnog dima.

Lokalna hitna služba je rekla da se jedan od 10 spremnika s preostalim dizelskim gorivom zapalio, objavila je novinska agencija TASS. Gladkov je kasnije rekao da je požar ugašen.

Ruski dužnosnici su u četvrtak rekli da su ukrajinske granate uništile skladište streljiva i pogodile školu, stambenu zgradu i trafostanicu u Belgorodskoj oblasti.

Gladkov je kazao da je nekoliko dana za redom granatirana i carinarnica, na koju je u subotu palo 14 granata, no nitko nije ozlijeđen.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top