BIH

Gdje je novac? Zašto kasni isplata dječijeg dodatka u FBiH?U dopisu udruženja “Porodice tri plus” navodi se da se već tri mjeseca čeka na početak isplate dječijeg dodatka, tj. da isplate od usvajanja novog zakona nisu realizovane.

Udruženje “Porodice tri plus” danas je uputilo dopis Ministru rada i socijalne politike, Vesku Drljači, u kojem su istaknuli svoje nezadovoljstvo zbog neisplaćivanja dječijeg dodatka na prostoru cijele Federacije.

U dopisu je navedeno da se već tri mjeseca čeka na početak isplate dječijeg dodatka, tj. da isplate od usvajanja novog zakona nisu realizovane.

S obzirom na to da pravo na dječiji dodatak ostvaruje 90.000 djece, porodicama je samo u posljednja tri mjeseca zbog neimplementacije ove mjere onemogućeno pravo na raspolaganje novcem u iznosu od 30 miliona KM – stoji u dopisu.

S naše strane postojalo je razumijevanje da je promjena zakona dovela u iskušenje administraciju resornog ministarstva, ali je neisplata, roditelje dovela u nevjericu, a one kojima je ovo jedini izvor finansiranja na rub egzistencije – istaknuto je dopisom.

Očekujemo hitnu reakciju federalnog ministarstva kako bi se (čim prije) počelo sa isplatom dječijeg dodatka, kao i sa isplatom svih zaostalih dječijih dodataka do sada – zaključili su iz Udruženja “Porodice tri plus” piše Fokus.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top