Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, kako je i najavio na sjednici Gradskog vijeća Zenica, potpisao je Odluku o poskupljenju vode, odnosno usluga JKP “ViK” Zenica – potvrdio je Feni glasnogovornik Gradske uprave Grada Zenica Dino Pašalić.

“Valja istaći da će i uprkos poskupljenjima, cijena vode za kategoriju domaćinstva, sve do 1. januara 2023. godine, u Zenici biti najjeftinija u BiH. Moguće da se taj trend nastavi i nakon 2023. godine, u zavisnosti hoće li u međuvremenu u drugim gradovima, također, dolaziti do poskupljenja cijena vode”, naveo je Pašalić.

Gradsko vijeće Grada Zenica, na sjednici održanoj u četvrtak, sa deset glasova za i pet suzdržanih, odbilo je podržati prijedlog odluke Nadzornog odbora JP ViK Zenica za poskupljenje usluga. Za usvajanje te odluke bila je potrebna natpolovična većina od 16 glasova, dok je podršku za njeno usvajanje dalo samo 10 vijećnika.

Poskupljenje vode realizirat će se sukcesivno, u četiri godine te će u konačnici, 2025. godine, to poskupljenje iznositi 80 posto.

To znači da bi, a po izračunu iz tog preduzeća, građani čiji su računi do poskupljenja iznosili prosječno 12 KM, mogli plaćati uvećane račune za vodu za oko 9,7 KM. Računi za privredne subjekte bit će uvećani za 120 posto.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Potvrđena optužnica protiv bivše ministrice u Vladi KS Amele Dautbegović

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv bivše…

Mlada Slovenka umrla nakon vakcinisanja Johnson&Johnson

Mlada Slovenka umrla je od posljedica moždanog udara manje od dvije sedmice…

Dodik: Nemam ništa protiv džume

Zašto su Ivanić, Čović i Dodik ugovor Islamske zajednice s državom BiH…

Dan državnosti BiH čestitali Biden, britanska kraljica, ali ne i Dragan Čović!

Američki predsjednik Joe Biden uputio je Predsjedništvu Bosne i Hercegovine čestitke povodom…