Pripadnici MUP-a RS-a i SIPA-e, predali su postupajućem tužiocu ukupno 19 osumnjičenih u predmetu organizovanog kriminala, koji su uhapšeni jučer u akciji kodnog naziva “Storidž 2”.

Kako je rečeno iz Tužilaštva, tokom dana će osumnjičeni biti ispitani, te će biti donesena odluka o podnošenju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane za osumnjičene.

Kako navode, u ovom predmetu vodi se obimna istraga usmjerena na osumnjičene za krivična djela organizovanog kriminala, neovlaštenog prometa opojnih droga i druga krivična djela za koja se sumnjiče uhapšeni.

Tokom akcije koju su jučer po nalogu Tužilaštva BiH izveli pripadnici MUP-a RS-a i SIPA-e otkrivena je laboratorija za uzgoj marihuane, a zaplijenen je novac, oružje i drugi predmeti.

Pripadnici policijskih agencija privremeno su oduzeli i više skupocjenih automobila.

Kao što smo ranije objavili, pretresi su obavljeni na 50 lokacija, a uhapšeno je 20 osoba.

– Prilikom pretresa koji su izvršeni na više od 50 lokacija na području Banje Luke, Bosanske Gradiške, Bijeljine, Doboja i Bosanskog Novog pronađeno je i privremeno oduzeto 1.850 eura, 70.000 КM, jedna poluautomatska puška, tri automatske puške, dva pištolja, određena količna municije, veći broj mobilnih telefona, tablet uređaja, veći broj SIM kartica i prenosivih memorijskih uređaja, improvizovana laloratorija za vještački uzgoj opojne droge marihuane sa pratećim dijelovima, kao i dva putnička motorna vozila – rečeno je iz MUP-a RS-a.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Jusuf naručio likvidaciju poznanika za 20.000 maraka

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Jusufa Mevića Juke i…

Forto povećao plaću direktorici Zavoda Belmi Barlov. Zašto?

Iako je još u maju prošle godine Belma Barlov imenovana za v.…

U Bosni i Hercegovini prosječna neto plaća 1.042 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u decembru prošle…

Parlament BiH: Predat zahtjev za nižu stopu PDV-a na određene namirnice

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predali su danas u…