U akciji “Storidž 2”, u kojoj je privedeno 19 osoba osumnjičenih za trgovinu drogom i oružjem te krijumčarenje ljudi, između ostalog, pronađena je i improvizovana laboratorija za uzgoj droge, a nekoliko osoba obuhvaćenih akcijom je u bjekstvu.

Nezvanično saznajemo da su u Gradišci priveden Aleksandar Vitez (47), Filip Munjeran (30), Goran Gvozden (39), Dražen Karan (48), Dragoslav Radaković (58), Darko Vujić (50), Kostadin Balaban (29), Veljko Ugrenović (26), Savo Dragišić (35), Nikola Ilišević (41), Mladen Grbić (43), Saša Vidović (31) i Goran Vidović (56) te njihov sugrađanin suspendovani pripadnik policije Dragan Gavrilović (41).

Takođe su lišeni slobode otac i sin Radoslav (65) i Saša Narančić (38) iz Srpca, Banjalučanin Nebojša Tojagić (41), Radivoje Lekić (34) iz Laktaša te Dario Taškov (33) iz Novog Grada.

U akciji po naredbi Tužilaštva BiH, pripadnici MUPa RS i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) pretresli su više od 50 lokacija na području Banjaluke, Gradiške, Bijeljine, Doboja i Novog Grada.

U pretresima je, kako saznajemo, u Gradišci pronađena improvizovana laboratorija za uzgoj droge s pratećom opremom, a oduzeti su skoro 100.000 KM u različitim valutama, četiri puške, dva pištolja i municija.

Takođe su oduzeti mobilni telefoni, SIM kartice i memorijski uređaji, kao i dva vozila.

Saznajemo da su akcijom obuhvaćene još neke osobe za kojima se traga, koje su odranije poznate policiji, a među njima je i Milivoje Lovrenović, za kojim je raspisana potjernica za ubistvo Slaviše Stojanovića.

Osumnjičene u ovoj akciji terete da su drogu nabavljali iz Albanije i Crne Gore te je krijumčarili u BiH i dalje u zemlje Evropske unije.

Policija je, kako saznajemo, krenula tragom informacija prikupljenih kada su pratili osumnjičene u akciji “Transporter”, a informacije koje su tada razmjenjivane putem aplikacija koje su praćene, bile su dovoljne da se pod lupu stavi još osoba. Njih je policija nastavila pratiti, što je rezultiralo novim hapšenjima i dokazima.

Osumnjičenima se stavlja na teret organizovani kriminal, neovlašten promet opojnih droga, neovlašten promet oružjem i vojnom opremom i krijumčarenje ljudi.

Pripadnike grupe, kako su naveli iz Tužilaštva BiH, terete da su djelovali u više zemalja i komunicirali uz pomoć zaštićenih aplikacija, a duži period krijumčarili su drogu iz Albanije i Crne Gore u BiH, a potom prema Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarskoj i Njemačkoj.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Uskoro neće moći svi u kladionice

Crna Gora će novim zakonom o igrama na sreću i nagradnim igrama…

Čanak: Nek se zna, sjevernoistočna BiH koja sebe naziva RS niti je Republika niti je Srpska

Čelnik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da Bosna i Hercegovina “ne…

Novalić: Hidroelektrane na Drini mogu da grade samo Srbija i BiH

Mi nemamo ništa protiv izgradnje hidroelektrane Buk Bjela na Drini, ali taj…

Tukao čovjeka do smrti nasred ulice: Uhapšen 20-godišnjak

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su Ž. R. (2001)…