Finska premijerka Sana Marin (Sanna) ovog je vikenda do ranih jutarnjih sati uživala s prijateljima u jednom noćnom klubu u Helsinkiju.

Internetom su se proširile fotografije iz njenog izlaska na kojemu se vidi da opušteno uživa u društvu. Toga dana premijerka je bila na večeri u restoranu, a potom je sa suprugom Markusom Raikonenom (Raikkonenom) i prijateljima nastavila partijati.

U tome ne bi bilo ništa problematično da njen ministar vanjskih poslova nije u subotu dobio pozitivan test na Covid, zbog čega su premijerka i dio njenih ministara trebali biti u izolaciji i izbjegavati kontakte.

Nakon što je finski tabloid objavio fotografiju premijerke kako partija u noćnom klubu, Marin se izvinula u intervjuu za javnu televiziju.

– Pogriješila sam. Trebala sam pažljivije sagledati situaciju – rekla je Marin u intervjuu.

Naime, Marin i njezino dvoje ministara bili su izloženi koronavirusu na sastanku održanom u petak, na kojem je bio i ministar vanjskih poslova Peka Havisto (Pekka)o, koji je u subotu dobio pozitivan test na Covid-19.

Premijerka je kasnije na Facebooku napisala da je bila na večeri u restoranu kad je dobila telefonski poziv svog državnog sekretara, u kojem je saznala da je u dan ranije izložena virusu.

– Rekao mi je da ministri ne moraju u karantin jer su primili dvije doze vakcine – napisala je Marin na Facebooku pokušavajući objasniti zbog čega se nije izolirala.

No, ured premijerke kasnije je objavio da su u subotu poslali tekstualne poruke izloženim ministrima te premijerki u kojima im je rečeno da su dan ranije izloženi virusu te bi trebali izbjegavati kontakt s ljudima.

Marin je, pokušavajući objasniti svoju odluku, rekla da je svoj službeni mobitel ostavila kod kuće te je sa sobom u izlazak ponijela samo privatni telefon.

Finska premijerka je od subote dva puta testirana, svaki put je bila negativna, baš kao i ministri koji su u petak izloženi virusu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Ukinute vize: Od danas državljani Hrvatske mogu lako u Ameriku

Hrvatski državljani od danas mogu putovati u SAD bez vize, saopćili su…

Njemačka uvodi lockdown za nevakcinisane, a od februara bi vakcinacija mogla biti obavezna

Njemačka kancelarka Angela Merkel danas je najavila kako bi vakcinacija mogla biti…

Spahn: Nijemci će do kraja zime biti vakcinisani, izliječeni ili mrtvi

Političari u Njemačkoj raspravljaju o sličnim mjerama kao u susjednoj Austriji, gdje…

Platio da mu magijom vrati ženu, ovaj ga ubio sjekirom

Anton Šabanov (33) potražio je pomoć crne magije nakon što ga je…