MAGAZIN

Film Barbie zabranjen u Kuvajtu: "Prikazat ćemo ga pod jednim uslovom"Kada film sadrži poruku koja nije u skladu s vrijednostima društva, zabranjeno je prikazivanje, poručeno je iz Ministarstva informisanja

Ovu informaciju potvrdio je Lafi es-Sabii iz Ministarstva informisanja Kuvajta.

Sabii je istakao da je je takva odluka donesena kako bi se zaštitili javni moral i društvena tradicija.

– Odbor za nadzor filmova traži da se uznemirujuće scene izbrišu prije nego što se dopusti prikazivanje filma. Kada film sadrži poruku koja nije u skladu s vrijednostima društva, zabranjeno je prikazivanje, poručio je Sabii, javlja Anadolija.

Dodao je i to da se ovo odnosi na svaki film koji ima sadržaj koji nije u skladu s vrijednostima i tradicijom kuvajtskog naroda.

Pored Kuvajta, i vlasti Libana su ranije saopćile da film “Barbie” neće biti prikazivan u toj zemlji uz obrazloženje da krši moralne i vjerske vrijednosti i promovira homoseksualnost.

Inače, “Barbie” je, u tri sedmice od svoje premijere, premašila jednu milijardu dolara u globalnoj prodaji karata. Ovo predstavlja historijski trenutak za filmsku industriju, s obzirom na to da je ovo prvi film koji je režirala isključivo žena,a koji je dostigao ovu prekretnicu na kino blagajnama.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top