Najviše reakcija tokom live obraćanja na Facebooku federalnog premijera Fadila Novalića od prije dva dana izazvala je njegova izjava o freelancerima.

Novalić je govorio o izmjenama zakona o doprinosima i porezu na dohodak te tvrdio da se njima neće oporezivati nasljedstvo kao štednja. Osvrnuo se i na navode stručnjaka da su među radnicima koji će ubuduće plaćati znatno više poreze i freelanceri.

Pojašnjavajući šta su to zapravo freelanceri, federalni premijer je u jednom trenutku kazao da su oni “slobodni sateliti”. U upravo taj isječak njegovog live nastupa i slobodnog tumačenja frilensera mnogo puta je podijeljen na Facebooku i Twitteru, uz sarkastične komentare i podsmijehe.

Bilo je pitanje freelancera. Oni su, prije svega, novi naziv na našem prostoru i općenito na svijetu i tek su se sada počeli prepoznavati u zakonima. Freelanceri su, ako pogledamo u nekim slobodnim tumačenjima, neki slobodni sateliti kojih čas ima, čas nema. To se u nekom ekonomskom smislu odnosi na to da čas rade, čas ne rade, ili imaju ugovore ili ih nemaju. I mi podržavamo taj vid ekonomije – “pojasnio” je Novalić.

On je tokom live obraćanja svojim originalnim izjavama i gestikulacijama ponovo nasmijao javnost i izazvao buru komentara na društvenim mrežama.

Neki od brojnih korisnika Twittera, dijeleći video, naveli su da svi treba da čuju kako Novalić pojašnjava šta su freelanceri, u slučaju da neko ne zna. Neki su kazali kako ih je sramota tog čovjeka…

Umjesto davanja intervjua medijima, premijer se u posljednje vrijeme oglašava na ovaj način, uživo na Facebooku.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Uskoro neće moći svi u kladionice

Crna Gora će novim zakonom o igrama na sreću i nagradnim igrama…

Čanak: Nek se zna, sjevernoistočna BiH koja sebe naziva RS niti je Republika niti je Srpska

Čelnik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da Bosna i Hercegovina “ne…

Novalić: Hidroelektrane na Drini mogu da grade samo Srbija i BiH

Mi nemamo ništa protiv izgradnje hidroelektrane Buk Bjela na Drini, ali taj…

Radončić izabran za predsjednika SBB-a

  Delegati Trećeg kongresa Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH koji se…