Protiv Vladimira Popovića se ne vodi istraga u Tužilaštvu BiH

V.d. glavnog tužioca BiH Milanko Kajganić sa zamjenicima Dianom Kajmaković i Ismetom Šuškićem nedavno se sastao sa direktorom Granične policije BiH Zoranom Galićem i njegovim saradnicima Vladimirom Popovićem i Draganom Kulićem. Na prvi pogled reklo bi se ništa neobično da se rukovodstvo državnog tužilaštva sastaje sa čelnicima jedne policijske agencije.

Međutim, u pojedinim medijima se pojavila informacija kako se protiv jednog od učesnika ovog sastanka, Vladimira Popovića vodi itraga u Tužilaštvu BiH. Bez obzira što su sastanku prisustvovali i drugi predstavnici GPBiH, samo Popovićevo prisustvo ovom sastanku, pod uslovom da je tačno informacija kako se protiv njega vodi istraga, kompromitovalo novo rukovodstvo Tužilaštva BiH.

Uostalom, sastanci sa osobama koje su pod istragom Tužilaštva BiH već su “koštali” pozicije jednog od Kajganićevih prethodnika Milorada Barašina, a velika prašina se podigla i zbog sličnog susreta kojeg je imala Gordana Tadić. Da li je i Kajganić, praktično na početku mandata, “naletio na sličnu minu”?

– Ono što mogu potvrditi je da je održan sastanak sa rukovodstvom Granične policije BiH, kojem su prisustvovali Zoran Galić, Vladimir Popović i Dragan Kulić. Na sastanku smo razgovarali o dosadašnjoj saradnji GPBiH i Tužilaštva BiH, te o mogućnostima unapređenja te saradnje. Što se tiče informacija o gospodinu Popoviću, provjeravajući sa postupajućom tužiteljicom, mogu reći da se protiv njega ne vodi istraga u Tužilaštvu BiH, istakao je Kajganić u izjavi za Oslobođenje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Uskoro neće moći svi u kladionice

Crna Gora će novim zakonom o igrama na sreću i nagradnim igrama…

Čanak: Nek se zna, sjevernoistočna BiH koja sebe naziva RS niti je Republika niti je Srpska

Čelnik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da Bosna i Hercegovina “ne…

Novalić: Hidroelektrane na Drini mogu da grade samo Srbija i BiH

Mi nemamo ništa protiv izgradnje hidroelektrane Buk Bjela na Drini, ali taj…

Radončić izabran za predsjednika SBB-a

  Delegati Trećeg kongresa Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH koji se…