BIH

Erdogan izostavio BiH: Na zahvalnici prijateljskim zemljama na izrazima saučešća nema zastave naše zemljeIako su Erdoganu i turskom narodu saućešće uputili i članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, Željko Komšić i Milorad Dodik, zahvala našoj zemlji je, iz nekog razloga, izostala.

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan zahvalio se sinoć na izrazima saućešća koja su mu, povodom nesreće u rudniku uglja u Amsaru na sjeveru Turske, uputili zvaničnici brojnih država.

No, iako su Erdoganu i turskom narodu saućešće uputili i članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, Željko Komšić i Milorad Dodik, zahvala našoj zemlji je, iz nekog razloga, izostala.

Naime, Erdogan je na zvaničnom Twitter nalogu objavio: “Želim izraziti svoju zahvalnost u ime turskog naroda na iskrenoj solidarnosti sa svim prijateljskim državama i njihovim narodima koji su podijelili bol koju smo doživjeli u Bartınu uz izraze sućuti i poruke za brzo ozdravljenje”, uz fotografiju na kojoj se nalaze zastave država koje su Turskoj izrazile saučešće. Međutim, na toj fotografiji nema zastave Bosne i Hercegovine.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top