Uslijed nepovoljne vremenske situacije u Kantonu Sarajevo, došlo je do prekida u snabdijevanju električnom energijom na više lokacija.

Tim povodom oglasili su se iz Elektroprivrede BiH, u nastavku pročitajte saopćenje:

“Usljed vremenskih nepogoda došlo je do plavljenja elektroenergetskog objekta Elektroprijenosa BiH trafostanice Sarajevo 10 (Reljevo) zbog čega je izvršeno isključenje kompletnog visoko naponskog 110 kV postrojenja, kako bi se spriječila veća havarija.

Ovim postupkom bez mogućnosti napajanja po 110 kV naponu su ostale trafostanice 110 kV Sarajevo 10 (Reljevo) i Sarajevo 8 (Azići). S obzirom na to da je trafostanica Sarajevo 10 ključno čvorište za 110 kV mrežu, došlo je do preopterećenja u elektroenergetskom sistemu 110 kV na području Grada Sarajeva i 110 kV sistemu Višegradske petlje i zbog čega dolazi do povremenih prekida u napajanju kupaca na području Grada Sarajeva.

Ekipe Elektroprijenosa BiH su na terenu i ulažu svaki napor da što prije normalizuju napajanje Grada Sarajeva po 110 kV naponu.

Ekipe JP Elektroprivreda BiH – Podružnice „Elektrodistribucija“ Sarajevo čine maksimalne napore da pod napon uključe što veći broj trafostanica vodeći računa o dozvoljenom opterećenju 110 kV sistemu.

Trenutno najveći problem predstavlja snabdijevanje područja Općine Ilidža.

Bez snabdijevanja električnom energijom trenutno su i područja Bjelašnica prema Grepku, Babin do, Visojevica, Bakije sokak, Kabalovo, dio Otesa, Riverina, te dio Pazarića, dok je drugi dio Pazarića napojen alternativno.

Budući da su saobraćajne komunikacije otežane ili gotovo potpuno blokirane, upućujemo apel našim kupcima za strpljenje i pojačan oprez zbog opasnosti od novih padova nadzemne mreže. Sve raspoložive elektromonterske ekipe su na terenu i, bez obzira na izuzetno teške uslove, rade na otklanjanju prijavljenih kvarova.

U Općini Kiseljak, područje Srednjobosanskog kantona, bez električne energije je više od 1200 kupaca, preventivno isključenih zbog prodiranja vode u transformatorsku stanicu”, navodi se u saopćenju EP BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Nakon gostovanja na FACE-u objavljene kompromitirajuće fotografije: Ana Jež i Dalibor Pavlović u zagrljaju…

Na pojedinim fotografijama nalaze se Ana Jež i Dalibor Pavlović, a prema…

Po 100 KM za penzionere sa najnižom penzijom

Penzioneri sa područja Bijeljine, koji primaju najnižu penziju, dobiće po 100 KM…

Ejub Ganić poručio: Mladi, ne žurite sa odlaskom iz Bosne

Mi možemo ovu zemlju preporoditi! Zamolio bih mlade da izađu na izbore,…

Objavljeno koliko je u FBiH zaposlenih prema prebivalištu zaposlenika

Prema podacima Porezne uprave FBiH, broj zaposlenih u Federaciji prema prebivalištu zaposlenika…