MAGAZIN

El Pais o Boži Vreći: Strast koja ga je navela da glumi u dokumentarcu koji je kandidat za GoyuVideo spašavanja bebe iz srušene konstrukcije postao je viralan na društvenim mrežama

“Božo Vrećo nije imao lak život. Ni njegova građa, ni glas, ni umjetnost ne uklapaju se u standardne parametre. Zbog toga je kao dijete trpio maltretiranje u svom rodnom gradu Foči u jugoistočnoj Bosni. Kod kuće je, s druge strane, dobio svu moguću podršku: kada mu je otac umro kada je imao pet godina, majka je postala njegova velika referentna figura, a ona je pjevala, ‘pjevala je sve vrijeme dok je slikala‘, kompozicije bosanske tradicionalne sevdalinke. Ona ga je ohrabrila da se posveti muzici, što je strast koja ga je navela da glumi u kratkom dokumentarcu ‘Maldita‘, koji je kandidat za Goyu”, navodi se u pomenutom intervjuu.

Kada bi Vreću trebalo odrediti u neki ‘model‘, bilo bi kao da Conchita Wurst posjeduje glas Antonyja & the Johnsonsa, piše El Pais.

Spomenuti film režirali su Raul de la Fuente i Amaia Remirez. Nominovan je u kategoriji za najbolji kratki dokumentarni film. Ceremonija dodjele nagrada održat će se 11. februara u Sevilji. “Maldita” je prikazana prošle godine na 28. izdanju Sarajevo Film Festivala.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top