Suprugu meksičkog trgovca drogom “El Chapa”, Emmu Coronel Aispuro, osudio je u utorak američki savezni sud na tri godine zatvora nakon što je priznala učešće u krijumčarenju moćnog kartela Sinaloa.

Tužitelji su za nju tražili četiri godine zatora. Sudac, Rudolph Contreras, rekao je da je Amerikanka meksičkog porijekla (32) bila jako mlada kada se udala za “El Chapa” i da je nakon hapšenja u februaru surađivala s vlastima.

Emma Coronel optužena je u junu za učešće u trgovini drogom, pranju novca i transakcijama s jednim stranim narkotrgovcem.

Bivša misica, influencerica i kreatorica, optužena je da je bila “posrednica” između Joaquina Guzmana alias “El Chapa” i njegovih saradnika, da je učestvovala u upravi kartela Sinaloa – jednom od najmoćnijih u svijetu kada je El Chapo bio u zatvoru u Meksiku.

Emma Coronel Aispuro udala se 2007. za “El Chapa”, koji je od nje stariji 32 godine i s njim ima blizanke. Prema optužnici, od vjenčanja do njegova hapšenja, imala je višestruke svjesne koristi od trgovine drogom njenog suprugai.

Priznala je da je znala za uvoz u Sjedinjene Države najmanje 450 kg kokaina, 90 kg heroina, 45 kg metamfetamina i 90 tona marihuane.

Tužitelji su rekli da je pomogla “El Chapu” u bijegu iz jednog meksičkog zatvora 2015. godine, kada je on pobjegao kroz tunel dug kilometar i po.

Joaquina Guzmana smatralo se najmoćnijim trgovcem drogom u svijetu do hapšenja 2016. i izručenja Sjedinjenim Državama 2017.

U julu 2019. je osuđen na doživotni zatvor i služi kaznu u Coloradu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Badem keksići

Veoma ukusni keksići sa bademima. Sastojci: – 150 g brašna – 125…

Pet razloga zbog kojih je dobro jesti kiseli kupus

Kiseli kupus je neizostavna namirnica na stolovima zimi. On je izvor brojnih…

Kad posao postane najvažniji: Možda ste radoholičar, a ovo su navike koje to otkrivaju

Naučnici kažu kako ovisnost o poslu iz dana u dan postaje sve…

Jestivo sjemenje puno vitamina E

Bademi su veoma hranjivi i bogati zdravim mastima, antioksidantima, vitaminima i mineralima.…