ZDRAVLJE

Dženeta Schitton u podcastu Zdraviji: Koliko influenseri utiču na naše zdravlje?Jeste li se ikada zapitali koliko na vaše izbore u životu utiču influenseri, šta vam sve reklamiraju, jesu li to zaista uvijek dobri proizvodi ili ponude? Šta ti izbori čine vašem zdravlju?

Ovo su samo neka od pitanja kojima se bavimo u novoj epizodi podcasta Zdraviji sa Amelom Ivković O‘Reilly, jer marketing i društvene mreže itekako utiču na vaše zdravlje, iako to možda i ne primijetite. O marketingu i društvenim mrežama nam govori Dženeta Schitton.

Dženeta Schitton je Sarajka sa adresom u Beču, Austrija. Po obrazovanju je pravnica i ekonomistkinja, koja se u zadnjih deset godina aktivno bavi istraživanjem regulacije društvenih mreža i digitalnih medija. Vlasnica je agencije GlowhuntersMEDIA koja pored klasičnih usluga digitalnog marketinga, kompanijama i obrazovnim institucijama nudi edukacije na temu digitalne pismenosti u kontekstu osvještavanja negativnih efekata po mentalno zdravlje, ali i metoda za iskorištavanja pozitivnih aspekata društvenih mreža i digitalnih medija za razvoj karijere i biznisa.

Možda ste vi otporni na ovu vrstu reklama, ali šta je sa djecom?

Šta je danas cool ili moderno – energetska pića koja uništavaju organizam ili električne cigarete koje su isto tako štetne, a svi ti proizvodi se plasiraju djeci na društvenim mrežama?

Koga prati vaše dijete, da li mu se nude i reklamiraju ovakvi proizvodi i šta je rješenje za kontrolisanje influens marketinga koje u našoj zemlji skoro da nema nikakve zakonske regulative, gledajte i slušajte u subotu u 19 sati na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeGoogle PodcastApple PodcastsDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes Player FM.

Prethodnu epizodu podcasta Zdraviji sa Amelom Ivković O‘Reilly u kojoj je gost bio dr. Adis Kandić, abdominalni hirurg pogledajte OVDJE

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top