BIH

Duška Jurišić otkrila kako je došla do pozicije zamjenice ministra u Vijeću ministara: “Sjela sam sa ljudima iz Naše stranke i rekli su mi da žele tim”“Kad sam preuzela mandat direktorice jedan od uposlenika mi je rekao: ‘Ako meni nešto bude, ti letiš u zrak’

Nova zamjenica ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Duška Jurišić gostovala je večeras u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem.

“Ja nisam član Naše stranke, vanstranački sam kandidat. Nisam član ni mjesne zajednice. Sjela sam sa ljudima iz te stranke i rekli su mi da žele tim. Helsinški komitet je utvrdio da su najzapostavljenija bila upravo ljudska prava, zato tu ima jako puno posla! Želim da se bavim medijima i ravnopravnošću spolova! Novinarima fali institucionalna zaštita”, rekla je Jurišić.

Govorila je i o samom dolasku na TVSA.

“Kad sam preuzela mandat direktorice jedan od uposlenika mi je rekao: ‘Ako meni nešto bude, ti letiš u zrak’. Tužilaštvo je reklo da je to riječ protiv riječi i istraga je zatvorena. Tamo postoje grupacije koje blage veze nemaju sa novinarstvom! Važna je tiha većina koja radi svoj posao! Ja sam bila sastavni dio jedne uspješne priče”, kazala je, između ostalog, Jurišić.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top