OSIJEK – Osječko-baranjska policija saopštila je da se dijete otrovalo plinom iz atmosferskog bojlera u kući u Valpovu te upozorila da je to već drugi slučaj u jednoj sedmici zabilježen na njihovom području.

 

“Četrnaestogodišnje dijete hospitalizovano je sinoć zbog trovanja plinom u porodičnoj kući na području Valpova”, saopšteno je iz Osječko-baranjske policijske uprave.

 

Dnevnik.hr saznaje da je dijete u stabilnom stanju, ali policija upozorava na oprez, s obzirom na to da je ovo u posljednjih sedam dana već drugi slučaj na tom području.

 

Naime, i sedamnaestogodišnje dijete zbog teških je posljedica trovanja gasom završilo u bolnici u komi. Kako saznaje pomenuti portal, sada se oporavlja.

 

Policija je saopštila da je u uviđaju obavljenim uz zaposlenike HEP-a i dimnjačara utvrđeno je da je do trovanja četrnaestogodišnjeg djeteta došlo uslijed rada atmosferskog plinskog bojlera za centralno grijanje i povećanja koncentracije ugljen monoksida koji se nalazi u kupatilu.

 

Djetetu je ljekarska pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Osijek, a slijedi izvještaj nadležnom državnom tužilaštvu.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Potvrđena optužnica protiv bivše ministrice u Vladi KS Amele Dautbegović

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv bivše…

Mlada Slovenka umrla nakon vakcinisanja Johnson&Johnson

Mlada Slovenka umrla je od posljedica moždanog udara manje od dvije sedmice…

Dodik: Nemam ništa protiv džume

Zašto su Ivanić, Čović i Dodik ugovor Islamske zajednice s državom BiH…

Lažna nagradna igra na Facebooku: Umjesto posuđa, veći telefonski račun

Na Facebooku i Instagramu se dijeli nagradna igra kojom se učesnicima/cama nudi…