Miloš Budimir, jedan od istaknutih pripadnika klana Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja i Marka Miljkovića, koji je, prema optužnici, učestvovao u svih pet likvidacija koja su grupi zasad stavljena na teret, nije imao hrabrosti da pogleda slike brutalno iskasapljenih tijela žrtava.

Budimir je lično sjekao dijelove tijela svog kuma Zdravka Radojevića, ali na slikama to nije mogao da gleda.

– Je l’ mogu, molim vas, da ne gledam. Jaoj, ne, ne mogu ja ovo… Povratiću, možete li, molim vas, da mi ih ne pokazujete – rekao je on, kako otkriva izvor Blica, na saslušanju u Tužilaštvu za organizovani kriminal kada su mu prikazane fotografije koje su nađene u telefonima sa Skajem pripadnika klana.

Prema riječima našeg sagovornika, ovakvo Budimirovo ponašanje posebno je interesantno zbog toga što je, prema navodima optužnice, lično učestvovao u komadanju tijela prije nego što bi ona bila samljevena u industrijskoj mašini.

– Pored toga, prema prikupljenim dokazima, učestvovao je i u bacanju ostataka tijela u Dunav, koji su samljeveni iznošeni u džakovima iz kuće u Ritopeku – objašnjava izvor.

I svjedok-saradnik Bojan Hrvatin, koji je i sam učestvovao u zločinima, priznao je da je u kriminalnu grupu ušao upravo preko Miloša Budimira. Kako je naveo, Budimirov rođeni brat Marko bio je dio klana Belivuka i Miljkovića, a i njega je uvukao u grupu.

– Miljković mi je rekao: “Znao sam da je Marko zlikovac, ali nisam znao da je i Miloš. Mjesto iza rešetaka ga je pokvario, napravio je od njega zlikovca” – rekao je Hrvatin, navodeći da su braća Budimir u hijerarhiji klana bila odmah iza Belivuka i Miljkovića.

Svjedok-saradnik je otkrio da Miljković nije jedini koji je, kako se sumnja, likvidirao kumove. Naveo je da je pokojni Zdravko Radojević bio kum Miloša Budimira.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Uskoro neće moći svi u kladionice

Crna Gora će novim zakonom o igrama na sreću i nagradnim igrama…

Čanak: Nek se zna, sjevernoistočna BiH koja sebe naziva RS niti je Republika niti je Srpska

Čelnik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da Bosna i Hercegovina “ne…

Novalić: Hidroelektrane na Drini mogu da grade samo Srbija i BiH

Mi nemamo ništa protiv izgradnje hidroelektrane Buk Bjela na Drini, ali taj…

Tukao čovjeka do smrti nasred ulice: Uhapšen 20-godišnjak

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su Ž. R. (2001)…