BIH

Drama u Mostaru: Bjegunac skočio u Neretvu, sudski policajac koji je trčao za njim povrijeđenBjegunac je protrčao kroz dvorište Arhiva, a nakon što je došao do obale Neretve skočio je u rijeku te je prema nepotvrđenim informacijama s lica mjesta uspio isplivati.

U Mostaru se danas prijepodne dogodio dramatičan slučaj kada je nakon potjere za Muhamedom A., povrijeđen sudski policajac na lokalitetu Mejdan u blizini Arhiva Hercegovačko-neretvanskog kantona, saznaje portal “Avaza”.

Prema dosadašnjim informacijama, Muhamed A. je pobjegao sudskoj policiji, navodno, iz zgrade Općinskog suda Mostar, nakon čega su se oni dali u potjeru za njim.

Bjegunac je protrčao kroz dvorište Arhiva, a nakon što je došao do obale Neretve skočio je u rijeku te je prema nepotvrđenim informacijama s lica mjesta uspio isplivati.

Kako je potvrđeno za portal “Avaza” iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona,jedan od sudskih policajaca se u tom trenutku poskliznuo s litice prema obali, ali se, nasreću, uspio zaustaviti na obali te ga je s težim povredama ekipa Hitne pomoći odvezla do bolnice.

Mostarska policija je na licu mjesta i trenutno se poduzimaju sve neophodne radnje.

Muhamed A. je, inače, odranije poznat policiji po vršenju raznih krivičnih djela, a navodno, nedavno je promijenio je i prezime.

Iz Sudske policije Federacije BiH je za portal “Avaza” rečeno da će se uskoro o ovom događaju oglasiti saopćenjem za javnost.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top