U Osnovnom sudu u Banjaluci održan je nastavak glavnog pretresa u predmetu protiv dvojice krim tehničara Policijske uprave Banjaluka Mikice Marjanca i Zorana Bošnjaka, zbog sumnje da su počinili krivično djelo “Sprečavanje dokazivanja”, odnosno, zbog sumnje da su uništili donji veš Davida Dragičevića, koji je mogao i trebalo da posluži kao važan dokaz u istrazi.

Otac stradalog mladića, Davor Dragičević, istakao je da je današnji pretres farsa, imajući u vidu da optužnicu u ovom predmetu zastupa tužilac Dalibor Vrećo, koji se, kako navodi Davor, dovodi u vezu sa zataškavanjem ubistva njegovog sina, te od koga je Tužilaštvo BiH izuzelo taj predmet.

Dragičević navodi da, upravo zbog toga, on ne bi trebalo da zastupa nikakve optužnice, nego bi, kako kaže, trebalo da se nađe na nekoj od budućih optužnica za brojna krivična djela koja je počinio, ali i dalje čini.

Izvor : N1
Na pretresu je bilo burno, posebno na relaciji između advokata odbrane Damira Alagića i tužioca Dalibora Vreće. Tokom pretresa su saslušana tri svjedoka odbrane i to sudski vještak Zoran Obradović te inspektori Siniša Kojdić i Mirko Živković.

Najviše polemike izazvalo je, upravo, suđenje Živkovića, koji je na pitanje advokata Alagića, da li je izuzeo dokaze, tačnije, par cipela i jaknu stradalog Davida, uglavnom odgovarao da se ne sjeća. Ponavljao je da stoji iza svega što je izjavio prije tri i po godine, ako iza svega stoji njegov potpis, ali da se detalja, zbog vremena koje je prošlo, ne sjeća.

Izvor : N1
Ovo je izazvalo burnu polemiku tužioca i advokata odbrane, nakon čega je morao intervenisati i sudija.

Davor je rekao i to da je dobio “nepristojnu ponudu” u kojoj se traži da ne tereti lično Dragana Lukača, Darka Ćuluma, Sinišu Kojdića i Darka Ilića. Poručio je da se u slučaju ubistva njegovog sina dogodio “udruženi zločinački poduhvat”, te da nikada neće pristati da krivicu pripiše institucijama, nego pojedincima.

Članovi grupe “Pravda za Davida” okupili su se oko pola sata prije početka suđenja, te su, zajedno sa Davorom Dragičevićem, prisustvovali današnjem pretresu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Nakon gostovanja na FACE-u objavljene kompromitirajuće fotografije: Ana Jež i Dalibor Pavlović u zagrljaju…

Na pojedinim fotografijama nalaze se Ana Jež i Dalibor Pavlović, a prema…

Po 100 KM za penzionere sa najnižom penzijom

Penzioneri sa područja Bijeljine, koji primaju najnižu penziju, dobiće po 100 KM…

Ejub Ganić poručio: Mladi, ne žurite sa odlaskom iz Bosne

Mi možemo ovu zemlju preporoditi! Zamolio bih mlade da izađu na izbore,…

Objavljeno koliko je u FBiH zaposlenih prema prebivalištu zaposlenika

Prema podacima Porezne uprave FBiH, broj zaposlenih u Federaciji prema prebivalištu zaposlenika…