Oko 150 osoba na funkcijama u BiH koristilo Sky aplikaciju! Zašto se ta imena ne objave?! Zabrinjavajuće je da se u razgovorima i transkriptima Sky aplikacije nalaze i tužioci koji su bili desna ruka Gordane Tadić!

I političari, i tužioci, i policajci i obavještajci će padati kao kruške! Otkrivat će se nevjerovatne stvari! Bit će afera za nepovjerovati! Misle da će se stvari zataškati, jer se među korisnicima Sky aplikacije nalaze imena visokih funkcionera! Ne postoji šansa da politika zaustavi objavljivanje podataka! Ne može BiH, ovako mala biti nečiji interes, može biti samo dio nekog paketa! Senad: Ja znam da svi političari u BiH, i srpski, znaju i govore mi da će BiH u NATO, čemu ova drama? Dragan: Da, Nebojša Radmanović je to potpisao i nema povratka! Zadatak Peacha će biti da maksimalno ubrza ulazak BiH u NATO! Ako se Dodik nije sastao s Putinom, onda je rekao ono što on misli! Dodik je morao leći potrbuške i smisliti novu prevaru naroda, a to je vraćanje nadležnosti!

Uhapšeni Bojan Cvijetić jedno vrijeme je bio moj savjetnik! Nije bio u stalnom radnom odnosu, to je bilo prije pet godina! Za njega je vršena bezbjednosna, odnosno sigurnosna provjera koju je prošao! On je navodno posjedovao i koristio Sky aplikaciju! Govori se da je oko 150 osoba na funkcijama u BiH koristilo Sky aplikaciju! Ko god je koristio, nije je koristio iz dobrih i poštenih namjera! Zašto se ta imena ne objave?! Zabrinjavajuće je da se u razgovorima i transkriptima Sky aplikacije nalaze i tužioci koji su bili desna ruka Gordane Tadić! Nisam siguran da u ovom momentu imamo cjelokupan spisak korisnika Sky aplikacije! Trebamo tražiti taj spisak preko Ministarstva sigurnosti, Ministarstva bezbjednosti ili OSA-a! Kantonalni MUP je obaviješten o ubicama sarajevskih policajaca! Ne treba objavljivati operativne podatke, ali treba objaviti ko je koristio Sky aplikaciju!

Senad: Možda su Sky koristili za ljubavno dopisivanje?

Mektić: Za to su dovoljni WhatsApp ili Viber! Znam iz tuđih iskustava!

Akcija “Transporter” se zasniva na osnovu informacija koje nam daju Francuzi! Siguran sam da će se borba protiv organizovanog kriminala i narkomanije ovdje završiti u narednih 10-12 godina! Sky će napraviti revoluciju u bezbjednosnom sektoru! Pitanje je da li će i kada će se moći koristiti kao dokaz na sudu! Nakon kriptovanja takve aplikacije, neće biti problem dokazati sve te radnje! To će biti rutinski dokazati, jer je sve registrovano i sačuvano na serverima! I političari, i tužioci, i policajci i obavještajci će padati kao kruške! Otkrivat će se nevjerovatne stvari! Bit će afera za nepovjerovati! Misle da će se stvari zataškati, jer se među korisnicima Sky aplikacije nalaze imena visokih funkcionera! Ne postoji šansa da politika zaustavi objavljivanje podataka!

Senad: Ima li u tim imenima bh. političara?

Mektić: Ima!

Senad: Ima li ih u vrhovima entiteta?

Mektić: Naravno da ima! Ima ih na svim nivoima vlasti!

Mnogi su ili koristili Sky aplikaciju ili se spominju u konverzacijama i dovode u vezu s kriminalcima! Ovakve aplikacije podržava samo posebna vrsta telefona!

Iznervirala me odluka Ustavnog suda, po apelaciji Bakira Izetbegovića, da se pripadnicima Oružanih snaga dopusti nošenje brada i hidžaba! Poštujem sve vjere, ali ne može se dopustiti da se to koristi u Oružanim snagama i policiji! Je li normalno da neko nosi bradu do pupka?! Poštujem sve tradicije, ali ovo mora biti jedna specifičnost! Nemam ništa protiv brade, ali se to mora zakonom urediti! Odluka Ustavnog suda znači da sada svako može da nosi bradu kakvu hoće! Na šta će to ličiti?! Ima pola stranaca, odmah da se vrate s graničnog prijelaza!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Uskoro neće moći svi u kladionice

Crna Gora će novim zakonom o igrama na sreću i nagradnim igrama…

Čanak: Nek se zna, sjevernoistočna BiH koja sebe naziva RS niti je Republika niti je Srpska

Čelnik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da Bosna i Hercegovina “ne…

Novalić: Hidroelektrane na Drini mogu da grade samo Srbija i BiH

Mi nemamo ništa protiv izgradnje hidroelektrane Buk Bjela na Drini, ali taj…

Tukao čovjeka do smrti nasred ulice: Uhapšen 20-godišnjak

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su Ž. R. (2001)…