Dr. Suad Rožajac koji je dao anesteziju djevojčici iz Kaknja koja je došla da operiše očne kapke u polikliniku u privatnoj ordinaciji “Halimić”, a nakon čega je pala u komu, za N1 je kazao da ne bježi od odgovornosti.

“Ne bježim od odgovornosti. Psihički nisam u stanju da komentarišem išta. Istraga će pokazati”, kazao je dr. Rožajac za N1.

Jedina laboratorija koja je ovlaštena za verifikaciju aparata za mjerenje Verlab tvrdi da anesteziološki aparat dr. Rožajca nije verifikovan, a Rožajac tvrdi da on nije u Poliklinici Bejtović koristio svoj nego aparat u vlasništvu dr. Bejtovića.

U odgovoru su naveli sljedeće:

“Kao mjeriteljska laboratorija, koju je imenovao Institut za mjeriteljstvo Bosne i Hercegovine, za pružanje usluga ispitivanja i verifikacije mjerila u zdravstvu u oblasti medicinskih instrumenata s funkcijom mjerenja te kao akreditovana laboratorija po međunarodnom ISO 17020 standardu, od Instituta za akreditiranje Bosne i Hercegovine (BATA), za ispitivanje medicinskih uređaja s funkcijom mjerenja, obavještavamo vas da u našoj bazi zaključno sa 12. 11. 2021. godine nemamo zavedene verifikacije medicinskih uređaja u vlasništvu ‘Privatne ordinacije za anesteziju i terapiju bola’ – dr. Suad Rožajac, specijalista anesteziologije s reanimatologijom”, rekli su iz Verlaba, dodajući:

“Ovo implicira da ova privatna ordinacija nije nikada izvršila zakonsku verifikaciju u skladu sa zakonskim propisima, od Verlab d.o.o. Sarajevo, od stupanja na snagu državnih Pravilnika o tehničkim i mjeriteljskim zahtjevima za respiratore i anesteziološke mašine”.

Podsjetimo, Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo jutros je ušla u prostorije ordinacije dr. Jasmine Halimić, a nakon toga inspekcija će ući u u privatnu polikliniku “Bejtović”, a u vezi sa slučajem djevojčice iz Kaknja koja je završila u komi nakon operacije očnog kapka.

Operaciju je radilo osoblje ordinacije Halimić, doktorice Jasmina Halimić i Nina Jovanović.

Na pitanje šta se dogodilo tokom operacije djevočice, kćerke Murisa i Amire Gadžur iz Kaknja, Bejtović nije znao jer tada nije bio prisutan.

“Ja sam došao na kraju kada je i Hitna pomoć stigla. Tužilac je bio na mjestu događaja zajedno sa krim tehnikom i izuzeo sve što je potrebno. Bilo je njih devetero. Na zahtjev doktora Suada Rožajca, izuzeli su sve, čak i smeće koje je bilo. Zna se šta se u takvim slučajevima radi. Danas je došao i nalog za izuzimanje četverosatnog videonadzora, to sve ide tim tokom. Tužilac je čekao i anesteziologa i operatera da daju izjavu”, pojasnio je Benjamin Bejtović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Nakon gostovanja na FACE-u objavljene kompromitirajuće fotografije: Ana Jež i Dalibor Pavlović u zagrljaju…

Na pojedinim fotografijama nalaze se Ana Jež i Dalibor Pavlović, a prema…

Po 100 KM za penzionere sa najnižom penzijom

Penzioneri sa područja Bijeljine, koji primaju najnižu penziju, dobiće po 100 KM…

Ejub Ganić poručio: Mladi, ne žurite sa odlaskom iz Bosne

Mi možemo ovu zemlju preporoditi! Zamolio bih mlade da izađu na izbore,…

Objavljeno koliko je u FBiH zaposlenih prema prebivalištu zaposlenika

Prema podacima Porezne uprave FBiH, broj zaposlenih u Federaciji prema prebivalištu zaposlenika…