Na današnjoj sjednici Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, skupštinski poslanik dr.sc. Ramo Isak (NES) postavio je pitanje upućeno prema Neovisnom odboru – ko i zašto prema ovom neovisnom skupštinskom tijelu vrši neprihvatljiv i zakonom nedopušten politički pritisak?

 Evidentno je da je pritisak na Neovisni odbor i njegove članove poprimio elemente podstrekavanja javne kampanje i neprihvatljive harange od strane pojedinaca koji nisu ostvarili svoje neobjektivne lične ambicije da budi izabrani za policijskog komesara, kao i od onih koji ih neprincipijelno podržavaju.

Posebno je zabrinjavajuće što su ovakvom pritisku naročito izložene i dvije članice Neovisnog odbora, koje su, navodno, i privatno i neprofesionalno uznemiravane od pojedinih neizabranih kandidata.

S obzirom na zakonsku neovisnost ovog skupštinskog tijela, te na kontinuirani pritisak kojem je ono izloženo još prije nego je i otpočeo zakonski izborpolicijskog komesara, smatram da je neophodno da nadležni organi preispitaju i sankcionišu ovakva uznemiravanja i političke pritiske od strane ovih pojedinaca.

Na istoj sjednici Isak je pokrenuo i inicijativu prema Vladi ZDK da što prije uputi zahtjev Vladi Federacije BiH u cilju prioritetnog rješavanja problematike u rudnicima, posebno zbog činjenice da su aktuelni problemi vezani i za tri rudnika u ZDK. 

Mora se odmah pristupiti konkretnom rješavanjurudarskih problema – jedina retorika koja je prihvatljiva u ovoj priči je održavanje proizvodnje u rudnicima i plata po mjeri svakog rudara!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Nakon gostovanja na FACE-u objavljene kompromitirajuće fotografije: Ana Jež i Dalibor Pavlović u zagrljaju…

Na pojedinim fotografijama nalaze se Ana Jež i Dalibor Pavlović, a prema…

Po 100 KM za penzionere sa najnižom penzijom

Penzioneri sa područja Bijeljine, koji primaju najnižu penziju, dobiće po 100 KM…

Ejub Ganić poručio: Mladi, ne žurite sa odlaskom iz Bosne

Mi možemo ovu zemlju preporoditi! Zamolio bih mlade da izađu na izbore,…

Objavljeno koliko je u FBiH zaposlenih prema prebivalištu zaposlenika

Prema podacima Porezne uprave FBiH, broj zaposlenih u Federaciji prema prebivalištu zaposlenika…