Juče oko 13.40 sati u Velikoj Barni, u Ulici Kralja Tomislava kod kućnog broja 110, na makadam cesti koja se spaja na županijsku cestu 3094 došlo je do nesreće u kojoj je jedna osoba poginula, javlja PU bjelovarsko-bilogorska.

58-godišnjak je upravljao teretnim vozilom daruvarskih registracijskih tablica vlasništvo jedne pravne osobe, a koje je namijenjeno za prijevoz i skupljanje mlijeka. Vozač je na nerazvrstanoj – makadam cesti obavljao skupljanje mlijeka od građana. 

Nakon što je preuzeo mlijeko od 68-godišnjakinje, sjeo je u vozilo te je s vozilom krenuo unaprijed, a da se prethodno nije uvjerio da radnju može učiniti bez opasnosti za druge učesnike u saobraćaju, uslijed čega je prednjim desnim dijelom teretnog vozila udario u navedenu 68-godišnju pješakinju, a koja je ispred sebe gurala ručna kolica za prevoz mlijeka te nepropisno prelazila trotoar makadam ceste, objavila je policija.

68-godišnjakinja je vozilom hitne medicinske pomoći prevezena u Dom zdravlja u Grubišnom Polju gdje je od dobijenih povreda preminula. Po nalogu dežurne zamjenice Opšteg državnog tužilaštva u Bjelovaru, tijelo pješakinje je prevezeno u Opštu bolnicu Virovitica, gdje će danas 17. decembra biti obavljena obdukcija.

58-godišnji vozač je alkotestiran, a reakcija na alkohol je izostala. U svezi navedenog saobraćajnog događaja podnosi se izvještaj nadležnom Opštinskom državnom tužilaštvu u Bjelovaru, zaključuje policija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Uskoro neće moći svi u kladionice

Crna Gora će novim zakonom o igrama na sreću i nagradnim igrama…

Čanak: Nek se zna, sjevernoistočna BiH koja sebe naziva RS niti je Republika niti je Srpska

Čelnik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da Bosna i Hercegovina “ne…

Novalić: Hidroelektrane na Drini mogu da grade samo Srbija i BiH

Mi nemamo ništa protiv izgradnje hidroelektrane Buk Bjela na Drini, ali taj…

Tukao čovjeka do smrti nasred ulice: Uhapšen 20-godišnjak

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su Ž. R. (2001)…