Ne tako davno hrvatski predsjednik Zoran Milanović dolazio je u Vitez i tom prilikom je imao želju da počasni svoj vod dovede u našu državu i da demonstrira tu neku silu u našoj državi. Intelektualci naše zemlje, ali i šire precizno su utvrdili da bi to bio akt agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Danas kada je ponovo trebao stići u BiH Milanović je otkazao posjetu zbog navodnih sigurnosnih prijetnji. I kakvu je poruku poslao samim Hrvatima srednje Bosne? Upravo onakvu kakvu i želi, predstaviti BiH nemogućom zemljom, nesigurnom, a s ciljem što više iseljavanja Hrvata.

Danas još više ima smisla izjava Ive Komšića, koji je prozreo planove rušilačkih faktora oko BiH.

Zašto smetaju bosanski Hrvati, Hrvati srednje Bosne.

“Ne možete odvojiti Bošnjake, muslimane od Hrvata i katolika srednje Bosne jer tu oni žive zajedno. To je jedino mjesto gdje žive zajedno. Nema više muslimana i Bošnjaka u Zapadnoj Hercegovini, ili ih ima beznačajan broj. Nema Hrvata u Posavini. To je Tuđman prodao davno, ‘92. On je realizirao svoj zločinački projekat o preseljenju naroda kad je iselio Posavinu.
Rat se ovdje vodio oko srednje Bosne, oko bosanskih Hrvata. I mi smo njima uvijek bili problem. Tuđman nije mogao nikako halaliti to. Mi smo remetilački faktor, da nije bosanskih Hvrata on bi lako uzeo Zapadnu Hercegovinu i rekao eto vam to gore. Meni je to davno rečeno, ali nisam vjerovao u to. Ima deset godina. Kao vi ste remetilački faktor, šta čekate, što se ne selite odavde. Iz Hrvatske mi je to rečeno i nije to privatno mišljenje. Meni je preneseno javno mnijenje iz hrvatske politike.

Meni je to onako ličilo na neki vic. Međutim, u ovoj koncepciji, sad vidim šta je remetilački faktor. Mi smetamo da bi se muslimansko-pravoslavni svet odvojio od Zapada. Sva ova retorika koju mi slušamo evo već 2-3 godine o legitimnom predstavljanju, o ugroženosti Hrvata, tu se stalno misli na bosanske Hrvate. Oni nas ugrožavaju, iz Hrvatske je to retorika, oni su prljavi, treba im dati sapun da se peru, gdje ćete vi, gospoda hrvatska živjeti sa prljavim narodom. Ugroženi ste jer Bošnjaci naši, odnosno muslimani vjernici su potencijalno najveći teroristi u Evropi, to će biti leglo terorizma, ne možete s njima živjeti, iselite se odatle, šta čekate. Jer hrvatska politika ne može voditi jednu komotnu politiku prema Bošnjacima kao narodu, niti može prema BiH jer mi smo sad smetnja. Ne znaju šta s nama uraditi. Ta je politika na djelu, ona je aktuelna”, kazao je nedavno Komšić za FTV.

I Milanović u svom luđačkom pohodu nakon silnih uvreda prelazi u drugi dio razvlačenja pameti bh. građana!

No, da podsjetimo Milanovića da je Hrvatima u BiH I sam Željko Komšić draži od Zorana Milanovića. To pokazuje broj glasova iz BiH koje je Milanović osvojio u utrci za predsjednika susjedne države. Manje od 3.000 Hrvata u BiH dalo je podršku Milanoviću, što je manje od 10 posto onih koji su izašli na izbore.

Ako bi u obzir uzeli da oni što ne glasaju u Milanovićevoj politici nisu vidjeli razlog da ipak izađu na izbore jasno je da Milanovićeva popularnost u BiH pada ispod pet posto. Gledano iz perspektive trenutnih odnosa u BiH Milanovićeva politika je ipak jasna, njemu je potpuno u redu da manjina upravlja većinom I da susjedne zemlje miješaju se u unutrašnje poslove BiH.

Možda sam Milanović i osjeća strah, a u posljednje vrijeme i pokazao se neviđenom kukavicom. Nije mogao vojnim, a ni voljnim momentom ostvariti plan. Malo je onih koji ga slijede, trebao bi znati da danas se smije samo Milorad Dodik što baš i nije popularno!

Za kraj je ipak najbolje citirati zastupnika SDP-a Sašu Magazinovića koji je cijelu lakrdiju oko ugroženosti Milanovića u BiH smjestio u jednu rečenicu – zahvala Zoranu Milanoviću jer nam je spasio nedjelju…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Jusuf naručio likvidaciju poznanika za 20.000 maraka

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Jusufa Mevića Juke i…

Forto povećao plaću direktorici Zavoda Belmi Barlov. Zašto?

Iako je još u maju prošle godine Belma Barlov imenovana za v.…

U Bosni i Hercegovini prosječna neto plaća 1.042 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u decembru prošle…

Parlament BiH: Predat zahtjev za nižu stopu PDV-a na određene namirnice

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predali su danas u…