BIH

Dodikov Bošnjak: Ko god ode u Sarajevo iz SNSD-a štitit će interese Republike SrpskeŠulić je istakao da SNSD štiti interese Republike Srpske i ne bavi se blokadama.

Denis Šulić aktuelni je potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

On je trebao da bude ministar za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine i to kao kandidat SNSD-a iz reda bošnjačkog naroda.

No, rekao je da nije želio da njegova kandidatura izazove bilo kakve komplikacije. Odluka o odstupanju donesena u dogovoru sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom, prenosi RTRS.

Šulić je rekao da je odstupio i zahvalio se na mogućnosti da bude jedan od članova Vijeće ministara “kada su počeli pokušaji da bude uvučen u politikanstvo”.

“Kreirana je politika unutar medijskog prostora političkog Sarajeva da SNSD kandiduje mene da bih ja tamo nešto blokirao. SNSD nikada nije blokirao nijedan razvojni projekat unutar BiH.

Mi smo se susretali sa brojnim blokadama SDA, pa su oni pomisli da bi i mi tako radili”, rekao je Šulić u Јutarnjem programu RTRS-a.

On je istakao da SNSD štiti interese Republike Srpske i ne bavi se blokadama.

“Ko god ode u Sarajevo iz SNSD-a štitit će interese Republike Srpske. To svima treba da bude jasno”, riječi su Šulića.

On je istakao da je ova stranka ušla u proces formiranja Savjeta ministara s namjerom “da odblokira projekte važne za Republiku Srpsku, a koji su blokirani politikom iz Sarajeva”.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top