Specijalni izaslanik premijera Velike Britanije za Zapadni Balkan sir Stuart Peach stigao je na sastanak u Predsjedništvo Bosne i Hercegovine. Na sastanku su se pojavila sva tri člana Predsjedništva BiH Željko Komšić, Šefik Džaferović i Milorad Dodik.

Podsjećamo, Stuart Peach je, između ostalog, bio načelnik Sjedišta odbrane Ujedinjenog Kraljevstva, a ranije ove godine podnio ostavku na mjesto predsjednika Vojnog odbora NATO-a, što je funkcija na kojoj je bio od 2018. godine.

Milorad Dodik je tokom pozdrava s gostom iz Velike Britanije držao ruku u džepu, a prilikom fotografiranja je stajao sa strane u odnsu na druga dva člana Predsjedništva i Peacha. Također, netom prije pozdrava s gostom, član Predsjedništva BiH iz entiteta Republika Srpska gledao je svoj mobitel.

Sastanak je zatvoren za medije, a nakon što bude okončan bit će objavljeno saopćenje za javnost.

Podsjećamo, Dodik je veoma negativno govorio o britanskoj politici na ovim prostorima, a, između ostalog, specijalnog izaslanika je nazvao “svjetskom bitangom”.

– Zbog čega Vlada Velike Britanije šalje sada izaslanika? A on kaže: Zna se ko su zastupnici u Britanskom parlamentu s ovih prostora koji su zabrinuti. Gospođa Helić (baronesa Arminka Helić) koja pravi atmosferu krivice za Srbe i RS. I zašto onda da vjerujem Britancima? Njihovim podmuklim aktivnostima već 100 godina podrivaju status Srba na ovim prostorima. Mi njima to moramo reći – rekao je nedavno Dodik te dodao:

– Mi smo odavde, čovječe, ovdje se radi o nama, ovo su naši životi, nisu tvoji životi. Ti si na naše živote bacao bombe i nemoj da mi govoriš o svojim dobrim namjerama. Ne vjerujem ti, doviđenja, prijatno. To će biti moj stav, javno sam ga na kraju i rekao. Ljudi, nemamo više vremena za te razne svjetske bitange koje ovdje dolaze i popunjavaju svoje karijere – rekao je Dodik.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Uskoro neće moći svi u kladionice

Crna Gora će novim zakonom o igrama na sreću i nagradnim igrama…

Čanak: Nek se zna, sjevernoistočna BiH koja sebe naziva RS niti je Republika niti je Srpska

Čelnik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da Bosna i Hercegovina “ne…

Novalić: Hidroelektrane na Drini mogu da grade samo Srbija i BiH

Mi nemamo ništa protiv izgradnje hidroelektrane Buk Bjela na Drini, ali taj…

Tukao čovjeka do smrti nasred ulice: Uhapšen 20-godišnjak

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su Ž. R. (2001)…