BIH

Dodik: Poziv političarima u FBiH da se ne miješaju u politički život RS“Pozivam političare u FBiH koji su s oduševljenjem dočekali Kristijana Šmita da se ne miješaju u politički život Republike Srpske, iako razumijem njihovo razočaranje”, napisao je Dodik

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pozvao je političare u Federaciji BiH /FBiH/ da se ne miješaju u politički život Republike Srpske, naglasivši da “Christian Schmidt kao osoba bez legitimiteta ne može donositi legitimne odluke”.

“Čak i da je legalnim putem došao u BiH”, Dodik kaže da “Schmidtu nijednim aktom nije dozvoljeno pravo da nameće zakone”.

“Pozivam političare u FBiH koji su s oduševljenjem dočekali Kristijana Šmita da se ne miješaju u politički život Republike Srpske, iako razumijem njihovo razočaranje”, napisao je Dodik na “Twitteru”.

Dodik je kazao da “Savjet bezbjednosti UN nikada nije imenovao osobu koja se predstavlja kao visoki predstavnik u BiH, a ime joj je Christian Schmidt, te stoga Republika Srpska ne mijenja svoj stav, koji je zasnovan na poštovanju pravno obavezujućih rezolucija UN”.

“Republika Srpska je davno iznijela stav da neće poštovati nametnuta rješenja visokih predstavnika i taj stav je nepromijenjen”, istakao je Dodik.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top