BIH

Dodik opet napada Schmidta: On je najveća prijetnja miru u BiH– Bilo kakvo nametanje odluka od strane lažnog visokog predstavnika Šmita, a koje bi se ticale RS vodi u disoluciju BiH – poručio je Dodik

Aktuelni član Predsjedništva BiH i novi predsjednik RS Milorad Dodik opet je napao visokog predstavnika u BiH Christia Schmidta nazivajući ga “lažnim” i “najvećom prijetnjom mira u BiH”.

– Lažni visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt ponovo pokušava da podnese lažni izvještaj Vijeću sigurnosti UN-a. Taj čovjek, koji ne odustaje od lažnog predstavljanja, nema legitimitet jer mu ga Vijeće sigurnosti UN-a nije ni dalo.

Oni koji će razmatrati takav izvještaj, podržavaju i lažnog visokog predstavnika, koji je i najveća prijetnja miru u BiH. Bilo kakvo nametanje odluka od strane lažnog visokog predstavnika Šmita, a koje bi se ticale RS vodi u disoluciju BiH.

Smatram da Vijeće sigurnosti UN-a treba da podrži i produži mandat Misiji ALTEA u BiH u istom obimu i kapacitetu kao i do sada – napisao je Dodik na Twitteru.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top