Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da vladajućoj koaliciji za sve što radi o pitanju vraćanja nadležnosti RS ne treba opozicija i za utorak najavio novi sastanak stranaka koje čine tu koaliciju.

Dodik je naglasio da ne poziva opoziciju u RS ni na šta, jer “oni ne zaslužuju nikakav poziv”.

– To je jedna bolesna ekipa ljudi, koja samo gleda svoju ostrašćenost i iskazivanje mržnje. Tako se može tumačiti i jučerašnji istup opozicije – rekao je Dodik za Radio RS.

On je naglasio da vladajućoj koaliciji, za sve što radi na pitanju vraćanja prenesenih nadležnosti, ne treba opozicija, te ponovio da su to politički, a ne vojni procesi.

Za utorak je najavio sastanak stranaka vladajuće koalicije, te dodao da bi do tada trebalo da pregledaju inicijalne materijale, te da iznesu svoja mišljenja i dopune, nakon čega bi materijali bili upućeni Kolegijumu Narodne skupštine.

Dodik je istakao da je on taj koji neće sa opozicijom, koja je, kako je naveo “dekadentna priča”.

– To je najbolje potvrdio izaslanik SAD za zapadni Balkan Gabriel Escobar, koji je rekao da je nazvao lidere u BiH i obezbijedio da ne budu dio jedinstvene odbrane RS. Ima li šta gore od toga? To je etiketa poslije koje se ne trebaju pojaviti u javnom svijetu – naveo je Dodik.

On je naglasio da su politike RS jasne, precizne, ustavne i dejtonske, te da onaj ko misli da bude izvan toga neka bude.

Dodik je istakao da se patriotizam mora razviti, te da ne može priča o komoditetu da bude dominantna, jer danas niko u svijetu ne živi dobro.

On je ukazao i na to da vlast u RS iza sebe ima mnogo toga, da je Banja Luka to zaboravila, te upitao da li je nešto urađeno u posljednjih godinu dana u tom gradu, a da to nije uradila Vlada RS.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Potvrđena optužnica protiv bivše ministrice u Vladi KS Amele Dautbegović

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv bivše…

Mlada Slovenka umrla nakon vakcinisanja Johnson&Johnson

Mlada Slovenka umrla je od posljedica moždanog udara manje od dvije sedmice…

Dodik: Nemam ništa protiv džume

Zašto su Ivanić, Čović i Dodik ugovor Islamske zajednice s državom BiH…

Dan državnosti BiH čestitali Biden, britanska kraljica, ali ne i Dragan Čović!

Američki predsjednik Joe Biden uputio je Predsjedništvu Bosne i Hercegovine čestitke povodom…