BIH

Dodik i danas prijeti iz manjeg bh. entiteta: “Otići ćemo i odnijeti ‘svojih’ 49 posto BiH”Kaže da je manji bh. entitet do sada preživio “udare koje veće nacije ne bi mogle”.

Milorad Dodik, šef SNSD-a, i jutros se probudio “opijen” svojim riječima koje je uputio na nedavno održanom skupu u Banjoj Luci, u manjem. bh. entitetu, održanom pod opskurnim motom “Otadžbina zove”.

Dodik je i tu noć, obraćajući se hiljadama svojim pristaša, i opet zaprijetio otcjepljenjem manjeg bh. entiteta, uz riječi primjerene samozvanom voždu iz Laktaša:

“Je*o ih manji bh. entitet”, otkrivši nam tako da ga najviše nervira kad RS zovemo manjim bh. entitetom.

A, jutros opet iz manjeg bh. entiteta stižu iste prijetnje.

Dodik je tako na Twitteru poručio kako je narod manjeg bh. entiteta (RS) “na veličanstvenom skupu u Banjaluci pokazao da neće antidejtonsku i antiustavnu BiH”.

“Ako nam ne vrate Ustav BiH kako je dogovoren Dejtonskim sporazumom, RS (manji bh. entitet, op.pr.) će sigurno otići i sa sobom ćemo odnijeti svojih 49 posto BiH”, ponavlja tako vožd na društvenim mrežama.

“Srpski narod ne mrzi nikoga, ali nećemo dopustiti da se ovdje stvori unitarna država BiH”, nastavio je on.

Kaže i da ne govore istinu i nisu u pravu oni koji kažu da ne postoje loše namjere prema manjem bh. entitetu. “Smeta im sve što je srpsko, naša zastava, a najviše im smeta RS (manji bh. entitet)”, piše Dodik.

Kaže da je manji bh. entitet do sada preživio “udare koje veće nacije ne bi mogle”.

“Svih ovih godina htjeli su da RS (manji bh. entitet, op.pr.) nestane, ali je opstala i opstaće dok god se čuje glas našeg naroda”, piše Dodik, koji se na proteklim izborima kandidovao za predsjednika manjeg bh. entiteta.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top