BIH

Dobojlija optužen da je preko mobilnih dopuna pronevjerio blizu 700 hiljada KM“Radi prikrivanja prave prirode novca sa lažno dopunjenih pripejd računa osumnjičeni je vršio uplate na račune u kladionicama na području više gradova i opština…”

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka podiglo je optužnicu protiv Stanislava Despotovića iz Doboja zbog počinjene kompjuterske prevare u sticaju sa krivičnim đelom pranja novca.

Osumnjičeno lice je ova krivična đela počinilo u Banjaluci od 5. maja do 24. decembra 2020. godine, neovlaštenim pristupanjem računarskoj mreži oštećene kompanije “M:tel” i na taj način, bez realnog novčanog pokrića, vršilo dopune pripejd brojeva u iznosu od 668.658 KM, na štetu kompanije.

“Radi prikrivanja prave prirode novca sa lažno dopunjenih pripejd računa osumnjičeni je vršio uplate na račune u kladionicama na području više gradova i opština, te angažovao lica koja su sa računa podizali novac”, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Optužnica, koja je podignuta 30. septembra ove godine, proslijeđena je na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Banjaluci.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top