MAGAZIN

Do nedavno niko nije znao za ovaj film, a sada je glavna glumica nominovana za OscaraNiko nije očekivao…

Ali, sada je glavna zvijezda tog filma Andrea Riseborough nominirana za Oscara za najbolju glumicu u glavnoj ulozi, iako to baš niko nije očekivao.

Pa kako je tako mali film na kraju isplivao, naizgled, u zadnji čas? Sve se svelo na podršku filmske zajednice, rekla je Andrea nakon neočekivane nominacije.

“Ideja da vam trebaju beskrajni resursi za biti prepoznat u svijetu je pogrešna”, rekla je za Variety.

“Ljudi koji su se pobrinuli za to da se za naš film pročuje je naša zajednica. Čini se kao da se filmska zajednica okupila i digla buku.”

Naime, malo prije objave nominacija, slavni glumci započeli su kampanju kojom su promovirali film.

Svojevrsna kampanja započela je u oktobru kada je Howard Stern počeo reklamirati film u svojoj emisiji SiriusXM. Redatelj filma To Leslie Michael Morris i njegova supruga, glumica Mary McCormack, pokazali su film Sternu tokom proslave godišnjice braka.

Uslijedila je projekcija koju je vodila Charlize Theron u CAA-i. Nakon što je Andrea dobila nominaciju za nagradu Spirit, McCormack je prionuo na posao uz pomoć moćnih promidžbenih kuća Shelter PR i Narrative PR.

Uskoro je počela pristizati sve veća podrška slavnih. Među onima koji su objavili pohvale za film na društvenim mrežama su Sally Field, Liam Neeson, Jane Fonda, Laura Dern, Catherine Keener, Geena Davis i Mira Sorvino. Ostale projekcije filma To Leslie vodili su Gwyneth Paltrow, Demi Moore, Courteney Cox i Edward Norton, prenosi Index.

Kate Winslet i Amy Adams vodile su online intervju s Andreom, a Cate Blanchett je bila toliko dirnuta njenom izvedbom da ju je spomenula tokom svog govora na dodjeli nagrada Critics‘ Choice.

Sve to rezultiralo je time da je Akademija prepoznala Andreu i nominirala je u kategoriji za najbolju glumicu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top