Dijana Hrkalović, Vučićev vojnik, najmoćnija žena srpske policije, čelična lady, ikona mafije, lutka s naslovne strane, formirala je parapolicijsku strukturu u MUP-u Srbije gdje je sve kontrolisala. Prisluškivala, pratila, nadzirala, ucjenjivala, i Vučića pod nadzor stavila. Dijana je uhapšena, a tereti je se za umiješanost u neke likvidicaje, štitila je kriminalnu organizaciju Veljka Belivuka i prikrivala dokaze za mnoga krivična djela, čak i za ubistva. Hrkalović je i pripadnike BIA-e slala u špijunsku misiju u Potočare kada je Vučić posjetio Srebrenicu. Pripadnik BIA-e to za Mrežu potvrđuje. Bila je strah za kolege, ministre, političare, advokate, kriminalce. Hladna Dijana hladno ostranjivala konkurenciju.

Dijana Hrkalović, nekada najmoćnija žena srbijanske policije, smještena je iza rešetaka. Bivša državna sekretarka u MUP-u Srbije uhapšena je zbog sumnji da je uticala na Dejana Milenkovića, bivšeg načelnika Službe za istražne metode da izvrši određene istražne radnje koje se odnose na slučaj koji je poznat kao “ubistvo na šinama”.

“Neko je danas ponudio iskaz i tek poslije toga je bilo moguće da se realizuje ovo hapšenje. Ne mogu da govorim zaštićeni svjedok. Neko iz policije je konačno progovorio o tome”, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je otkrio da je Hrkalović uhapšena zbog prikrivanja dokaza koji se odnose na slučaj ubistva Vlastimira Miloševića koje se dogodilo 2017.godine.

“Mi znamo ko je izvršio likvidaciju Miloševića, ja sam o tome nekoliko puta govorio. Ali da ne bih vršio bilo kakav pritisak na nadležne državne organe prije svega na tužilaštvo i pravosuđe, ne moram da o tome govorim. Policija operativno nedvosmileno ne samo da ima saznanja ima neposredne i posredne dokaze”, dodaje Vučić.

U sudskom procesu koji je tada vođen, Veljko Belivuk i njegovi saradnici su oslobođeni jer su pojedini dokazi uništeni, DNK koji je pronađen na mjestu ubistva bio je kontaminiran. Hrkalović je povezana sa navijačkom bandom “Principi” na čijem je čelu Veljko Belivuk.

“To zapravo pokazuje tu samu osionost te paralelne strukture policije koja je mogla da uradi takvo nešto, da sakrije istragu, da prikrije tragove i dokaze. Pred samo izvršenje tog zločina na šinama, ubistva karatiste Vlastimira Miloševića, postoji danas operativna informacija koju nisu potvrdili državni organi da je ona poslala Belivuku poruku “oni ili mi””, kaže Mladen Radulović, urednik portala kurir.rs.

Ko je zapravo Dijana Hrkalović? Kada je Srpska napredna stranaka došla na vlast, nakon izbora 2012. godine, izabrana je za odbornika SNS-a u Skupštini grada Beograda. Nakon tog uslijedilo je njeno ekspresno napredovanju u sigurnosnim službama Srbije.

“Hrkalovićka, ono što nije sporno da je zapravo bila kadar SNS-a, tada je radila svoj posao prvo u BIA-i kasnije je, po dalasku, pod direktnu kontrolu Nebojše Stefanovića počeo je njen vrtoglav uspon u toj karijeri koja je praktično vladala samom srpskom policijom. Apsolutno je tu bilo podrške politike”, dodaje Radulović.

“Ona se i dan danas ponaša kao neko ko je u SNS, ona čak tvrdi nije ni isključena idalje iz SNS-a”, ističe Milan Dumanović, bivši operativac Službe za tajno praćenje MUP-a Srbije.

“Svakako da ne bi ništa moglo da se desi bez znanja vlasti pogotovo slučaj Dijane Hrkalović. Ona je i postavljena politički na tu funkciju”, kaže Milica Vojinović, novinarka krik.rs.

Hrkalović je držala sve konce u MUP-u, sve procese u policiji ona je kontrolisala i imala je neograničenu moć koju je crpila iz vrha vlasti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Uskoro neće moći svi u kladionice

Crna Gora će novim zakonom o igrama na sreću i nagradnim igrama…

Čanak: Nek se zna, sjevernoistočna BiH koja sebe naziva RS niti je Republika niti je Srpska

Čelnik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da Bosna i Hercegovina “ne…

Novalić: Hidroelektrane na Drini mogu da grade samo Srbija i BiH

Mi nemamo ništa protiv izgradnje hidroelektrane Buk Bjela na Drini, ali taj…

Radončić izabran za predsjednika SBB-a

  Delegati Trećeg kongresa Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH koji se…