ZDRAVLJE

DIJAGNOSTICIRAN JOJ RAK ŽELUCA: INFLUENSERICA JAVNO PODIJELILA PRVE SIMPTOME KOJE JE UOČILAOd raka želuca sve češće obolijevaju mlađe osobe, tvrde ljekari, te to više nije bolest koja pogađa ljude starije životne dobi.

S ovom opakom bolešću bori se i influenserica Lys, koja je na svom TikTok profilu objavila video u kojem je ispričala s kojim se simptomima prvobitno suočila.

Osjećala se iscrpljeno

Kako je objasnila u videu koji je vrlo brzo postao viralan i trenutno ima čak 8,6 miliona pregleda, svoje iskustvo dijeli kako bi upozorila ljude na neobične simptome koji su je na kraju doveli do dijagnoze raka želuca, prenosi Index.hr.

Prolazi kroz hemoterapiju

Osim umora, drugi simptom bili su mi ubrzani otkucaji srca, što sam zapravo vidjela na svom pametnom satu – otkrila je Lys, kojoj je sve to bilo čudno pa je otišla ljekaru.

Iako su joj na početku čak i ljekari govorili kako je sve uredu i da su njeni simptomi samo posljedica stresa, kasnije se ispostavilo da influenserica boluje od raka želuca. Trenutno prolazi kroz hemoterapiju, a svoj napredak redovno dijeli sa svojim pratiocima.

Video pogledajte i OVDJE.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top