MAGAZIN

Diana je nakon nesreće još bila živa: Otkriveno šta je bila jedna od posljednjih stvari koje je izgovorila prije smrtiNačelnik bolnice u koju je primljena nije mogao vjerovati da je Diana stradala u nesreći, mislio je da se radi o neslanoj šali

Diana je poginula u Parizu, kada je automobil u kojem je bila, udario u zid tunela. Nesreća se dogodila dok je vozilo pokušavalo pobjeći hordi paparca koji su slijedili Dianu i njenog partnera Dodija Al-Fayeda. Osim njih dvoje, u vozilu je poginuo i vozač Henry Paul, dok je njen tjelohranitelj Trevor Rees-Jones povrijeđen.

Prilikom svakog obilježavanja godišnjice Dianine pogibije mediji se uspijevaju domoći ponekog detalja kopji je ostao nepoznat javnosti.

Ove godine su uspjeli doći do izjave vatrogasca Xaviera Gurmeloa, koji je prvi uspio prići Diani nakon nesreće. Prema njegovim riječima, Diana je, u trenutku kada je došao do nje, još bila pri svijesti.

– O, Bože, šta se dogodilo?, izgovorila je na engleskom jeziku, prisjetio se Gurmelo.

Novinarima je ispričao kako, u trenutku kada je čuo ove riječi, nije znao o kome se radi. Tek kasnije mu je kapetan rekao kako je u pitanju princeza Diana.

– Znao sam da mi je djelovala poznati, izjavio je vatrogasac.

Slično iskustvo imao je i doktor Frederic Maily, koji se na mjestu nesreće našao slučajno, jer se tim putem vraćao kući poslije zabave.

– Odmah sam vidjeo da su dvije osobe mrtve. Diana i njen tjelohranitelj bili su ozbiljno povrijeđeni, ali još živi, rekao je svojevremeno Maily. Doktor je prvo ukazao pomoć princezi, koja je sjedila na podu Mercedesa.

– U početku je izgledala dobro pa sam sa njom razgovarao na engleskom. Rekao sam joj da sam doktor i da će sve biti u redu. Ni kada su je kola hitne pomoći odvezla nisam imao pojma ko je bio preda mnom. Tek kasnije sam to otkrio – dodao je.

Vijest da je u Parizu nastradala voljena britanska princeza zvučala je do te mjere nevjerovatno da je načelnik bolnice u kojoj je preminula u nekoliko navrata odbio da dođe, uvjeren da je posrijedi neslana šala.

– Kada sam napokon otišao, vidjeo sam mrtvu princezu Dianu. Prvo sam pomislio na njene sinove, prinčeve Williama i Harryja. Moram da povozem palatu i javim šta se desilo. Gotovo je, to je najgore, prisjetio se tadašnji načelnik, prenosi Blic.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top