Pred sudijom za prethodni postupak Kantonalnog suda u Sarajevu Mirzom Đozom jučer je održano ročište za određivanje pritvora Amelu Jašareviću zvanom Šaja, Edvinu Imamoviću i Igoru Zuki, koji su uhapšeni zbog ubistva navijača FK Željezničar Mehmeda Meše Ramića u nedjelju oko 21 sat na raskrsnici u naselju Pofalići, piše Avaz.

Jašarević, kao i odbjegli Adel Kabaš, ranije Murtović, terete se da su direktni počinioci ubistva, počinjenog na bezobziran način, dok se Edvinu Imamoviću na teret stavlja pomaganje u ubistvu, a Igoru Zuki pomoć počiniocima nakon krivičnog djela.

Tužilaštvo je zatražilo raspisivanje potjernice za Adelom Kabašem, koji je pobjegao u Crnu Goru preko prijelaza Čemerno.

Na licu mjesta izuzeti su brojni tragovi, a prema broju pronađenih čahura i zrna od ispaljenih metaka, Jašarević i Kabaš su u Ramića ispalili 18 metaka. Na tijelu Ramića ostale su vidljive povrede na vratu i nekoliko rana u predjelu grudnog koša.

Prema izjavama koje su uhapšeni dali u policiji, cijela ekipa se tog 13. decembra sastala u kafiću u blizini Hitne pomoći, nakon čega im je Kabaš oko 20 sati rekao da idu, a na parking su poveli i jednog njegovog prijatelja. Dogovor je bio da odu u drugi kafić na Pofalićima.

Adel Kabaš, zajedno s Edvinom Imamovićem i svojim prijateljem, vozio se u Golfu 7 plave boje, a iza njih je u crnom Golfu 7 išao Amel Jašarević s Igorom Zukom. Dok su išli od Pofalića prema kružnom toku, pored njih je prošao Mehmed Ramić Meša u crvenom Peugeotu.

Na semaforu na Pofalićima prišli su Mešinom vozilu, a kako je Jašarević vozio iza njih, i on se zaustavio.

Jedan od osumnjičenih kazao je da je Meša u tom momentu otvorio prozor, dok je Jašarević otvorio prozor na zadnjim vratima i pitao Ramića „u čemu je problem, što dira maloga“, misleći na Ajdina, kojeg je Ramić maltretirao.

– Meša je tom prilikom počeo psovati: „J***m vam majku, glavu ću mu otkinuti, ni ti (Jašarević, op. a.) ga ne možeš zaštititi“ – naveo je osumnjičeni.

Jašarević je svojim vozilom prišao s desne strane Ramićevog vozila i počeo pucati. Tada je u Ramića zapucao i Adel Kabaš.

Kabaš je potom s Imamovićem pobjegao s lica mjesta, tražeći da ga odveze u Lukavicu, a potom preko Foče i Trebinja na granicu s Crnom Gorom. Imamović se usprotivio, pa mu je Kabaš rekao da ga ostavi ispred kafića u Lukavici.

Nakon što ga je Adel pozvao, u Lukavicu je došao Igor Zuko svojim Passatom te se Kabaš sa Zukom odvezao nakon što mu je predao pištolj i čahure.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

POTRESNI DETALJI TRAGEDIJE U ZENICI: Mirnes sinu poslao poruku i nagovijestio samoubistvo

Bosanskohercegovačka javnost još je u šoku nakon tragedije koja se dogodila jučer…

EKSKLUZIVNO: Pogledajte snimak mjesta gdje je Zeničanin počinio samoubistvo u Talamima

Kako je naš portal već objavio u Talamima kod Zenice pronađeno je…

Saobraćajna nesreća u BiH: Pijani vozač udario u dva automobila

Večeras je u Bijeljini došlo do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala tri…

Zbog ubistva Nesiba Halilovića uhapšene dvije osobe: “Došli u kombiju i napali ga nožem i palicom”

Sektor kriminalističke policije MUP-a TK je jučer u popodnevnim satima lišio slobode…