Oštećena je zbog svega morala da se odseli iz stana u kojem je živjela a na posao je, zbog straha za svoju sigurnost, išla sa kolegama

Tridesetsedmogodišnji Dejan Komlenović je, nakon okončanja istrage koju je protiv njega vodilo Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu, optužen za krivično djelo proganjanje.

Prema optužnici, koju je potvrdio Osnovni sud Sokolac, on se tereti da je duži vremenski period do 10. juna prošle godine na Palama pratio Ć. M. sa kojom je prethodno bio u intimnoj vezi.

Automobilom je pratio gdje se kreće a jedne prilike ju je pretekao i presreo, prišao njenom autu zahtjevajući od nje da se skloni u stranu, da nešto rasprave.

– Nakon toga je dolazio na mjesta gdje se ona nalazi, pokušavajući da sa njom uspostavi direktan kontakt, koji je za djevojku bio neželjen, te je kod nje izazvalo strah za vlastitu sigurnost. Optuženi je i preko trećih lica nastojao uspostaviti neželjeni kontakt, na način da je slao njenoj majci poruke prijetećeg i uznemirujućeg sadržaja koje su se odnosile na Ć. M, što se reflektovalo na promjenu životnih navika kod oštećene u smislu da ne živi u stanu u kojem je živjela ranija, da na posao nikada ne ide sama nego sa kolegama, a sve zbog straha za svoju sigurnost, stoji u optužnici protiv Komlenovića piše Oslobođenje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Uskoro neće moći svi u kladionice

Crna Gora će novim zakonom o igrama na sreću i nagradnim igrama…

Čanak: Nek se zna, sjevernoistočna BiH koja sebe naziva RS niti je Republika niti je Srpska

Čelnik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da Bosna i Hercegovina “ne…

Novalić: Hidroelektrane na Drini mogu da grade samo Srbija i BiH

Mi nemamo ništa protiv izgradnje hidroelektrane Buk Bjela na Drini, ali taj…

Tukao čovjeka do smrti nasred ulice: Uhapšen 20-godišnjak

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su Ž. R. (2001)…