BIH

“Dečko, to nisu imena nego nazivi” – Irfan Čengić “pojasnio” neke stvari Stanivukoviću te mu poručio: Nije to ništa strašno…!Nakon Čengićeve objave uslijedili su brojni komentari.

“Ne damo ni slova, ni pedlja naše Republike, jer Republika Srpska se piše i izgovara punim imenom, na svakom jeziku i pismu”, objavio je na Twitteru Draško Stanivuković, gradonačelnik Banje Luke.

On je, kako smo već objavili, najavio “hod časti” za proslavu 9. januara, neustavnog Dana RS-a.

“Noseći fotografije u naručju, prvi put će ulicama Banjaluke hoditi porodice čiji su najmiliji svoje živote ugradili u temelje Republike Srpske.

Ovim „Hodom časti“, kako će se zvati prvi defile u kojem će učestvovati porodice koje su izgubile svoje najmilije, šaljemo jasnu poruku da su njihovi bližnji ti koji su dali najveći doprinos za odbranu i očuvanje Republike Srpske i uspomena na njih mora biti u fokusu obilježavanja, objavio je Stanivuković prije nekoliko dana.

“Dečko, to nisu imena nego nazivi”, odgovorio mu je Irfan Čengić, zastupnik u Skupštini KS-a, te dodao: “Upravo to što pišeš je skraćeni naziv administrativne jedinice, puni naziv je entitet Republika Srpska. Skraćeni nazivi i skraćenice nisu ništa strašno, imaš lijepo opisano u rječniku. Pročitaj i Ustav RS ima svega zanimljivog tamo”.

Nakon Čengićeve objave uslijedili su brojni komentari. U nastavku možete pogledati neke od njih:


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top