BIH

Debakl Nešića u “bastionu DNS-a”, dobio ga i MijatovićPrema preliminarnim rezultatima koje je CIK BiH objavio za Prijedor, na osnovu 100 posto obrađenih biračkih mjesta u tom gradu najviše glasova za člana Predsjedništva BiH osvojila je Željka Cvijanović

Lider DNS i kandidat za člana Predsjedništva BiH, Nenad Nešić, na jučerašnjim izborima osvojio je samo 2.146 glasova u Prijedoru, gradu koji je donedavno nazivan “bastionom” DNS i mjestom gdje je ta stranka nastala.

Prema preliminarnim rezultatima koje je CIK BiH objavio za Prijedor, na osnovu 100 posto obrađenih biračkih mjesta u tom gradu najviše glasova za člana Predsjedništva BiH osvojila je Željka Cvijanović (17.541, odnosno 53,09 posto).

Mirko Šarović je osvojio 9.097 glasova ili 27,53 posto, na trećem mjestu je Vojin Mijatović sa osvojenih 3.714 glasova (11,24 posto), dok se Nešić nalazi na četvrtom mjestu, s osvojenih 2.146 glasova ili 6,5 posto. Iza Nešića je samo Borislav Bijelić s osvojena 542 glasa.

Prema do sada objavljenim preliminarnim rezultatima izbora za člana Predsjedništva BiH, na osnovu nešto više od 85 posto obrađenih biračkih mjesta u RS, lider DNS Nenad Nešić osvojio je 5,55 posto glasova birača.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top