Ali Bečić, 11-godišnjak koji je stradao u petak kada ga je udario kamion u Nedžarićima, bit će sahranjen danas, piše Oslobođenje.

Malog Alija kamion je udario nedaleko od Osnovne škole “Aleksa Šantić” u Nedžarićima, a dječak je od zadobijenih povreda preminuo na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Iza malog Alija ostali su otac Muamer, majka Sunita, sestra Aiša, mnogobrojna rodbina i prijatelji, te uposlenici i učenici OŠ “Aleksa Šantić” koju je dječak pohađao.

Dženaza malom Aliju biće klanjana u 13 sati na mezarju Turbe – Bistrik. 

Nesreća u kooj tragično stradao 11-godišnji dječak dogodila se u uskoj i mračnoj ulici kojom djeca često prolaze na putu do škole. Vozaču koji je upravljao kamionom jučer je, na prijedlog sarajevskog Tužilaštva, određen je jednomjesečni pritvor zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog prometa.

Pritvor je određen određen zbog opasnosti da bi zbog boravka na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti.

“Pretužni smo zbog Alija i sve ostale naše djece koja pate i stradavaju u ovoj našoj teškoj realnosti. Allah da podari sabura, snage i imana njegovim roditeljima, njihov Ali ih čeka ispred džennetskih kapija da ih uvede. Allahumme amin”, napisao je u emotivnom oproštaju od stradalog dječaka sarajevski efendija Muhamed Velić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

POTRESNI DETALJI TRAGEDIJE U ZENICI: Mirnes sinu poslao poruku i nagovijestio samoubistvo

Bosanskohercegovačka javnost još je u šoku nakon tragedije koja se dogodila jučer…

EKSKLUZIVNO: Pogledajte snimak mjesta gdje je Zeničanin počinio samoubistvo u Talamima

Kako je naš portal već objavio u Talamima kod Zenice pronađeno je…

Saobraćajna nesreća u BiH: Pijani vozač udario u dva automobila

Večeras je u Bijeljini došlo do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala tri…

Bugojno: Policija provjerava nove dojave o ubistvu bebe

Istražitelji Ministarstva unutarnjih poslova Županije Središnja Bosna (MUP ŽSB) provjeravaju nove dojave…