Američki predsjednik Joe Biden uputio je Predsjedništvu Bosne i Hercegovine čestitke povodom Dana državnosti BiH, isto je učinila je to i britanska kraljica, njemački predsjednik i ini drugi strani državnici, ali to nisu učinili Milorad Dodik i Dragan Čović, oni koji govore da poštuju Ustav BiH i tako se zdušno pozivaju na njega.

Posebno je ‘iznenađenje’ Dragan Čović koji je danas u Mostaru imao niz aktivnosti kao je uobičajen radni dan, a dokazao nam je da BiH doživljava kao bitnu i svoju samo ukoliko je on član Predsjedništva BiH.

Jer njegove čestitke ovim povodom 25. novembra pamtimo samo iz perioda kada je bio član Predsjedništva!?

“Dan državnosti BiH, 25. novembar, pamtimo i slavimo kao povijesnu potvrdu državnosti naše domovine, zajednice tvorbenih i ravnopravnih naroda Srba, Bošnjaka i Hrvata, kao i svih njezinih žitelja. Današnji dan nije samo prigoda za prisjećanje, već potvrdu i obnovu državnosti u srcima i mislima svih nas koji smo na ovim prostorima stoljećima upućeni jedni na druge”, govorio je Dragan Čović povodom Dana državnosti BiH 2017. godine.

Od tada je samo čestitao drugima njihov nacionalni dan, s posebnim akcentom na Hrvatsku.

Sada on lažima stvara ambijent u kojem su Bošnjaci problem u svojoj državi, oni koji je vole i slave bili na vlasti ili ne! Upravo, ti su problem za Dragana i Milorada, je rim stoje na putu realizacije njihove želje da podijele BiH neko kroz Izborni zakon, a neko kroz concept sastavljene države piše Nap.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Uskoro neće moći svi u kladionice

Crna Gora će novim zakonom o igrama na sreću i nagradnim igrama…

Čanak: Nek se zna, sjevernoistočna BiH koja sebe naziva RS niti je Republika niti je Srpska

Čelnik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da Bosna i Hercegovina “ne…

Novalić: Hidroelektrane na Drini mogu da grade samo Srbija i BiH

Mi nemamo ništa protiv izgradnje hidroelektrane Buk Bjela na Drini, ali taj…

Tukao čovjeka do smrti nasred ulice: Uhapšen 20-godišnjak

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su Ž. R. (2001)…