Sto puta ponovljena laž počinje zvučati kao istina. Tako je govorio i radio Jozef Gebels (Joseph Goebbels), šef Hitlerove nacističke propagande. Tako, očito, misli i Ivica Dačić, nekadašnji prvi saradnik i portparol balkanskog kasapina Slobodana Miloševića.

Helem, kaže Dačić, gostujući na RTRS u emisiji “Telering”, da je Srbija “garant sprovođenja Dejtonskog sporazuma” i da neće dopustiti da se, otimanjem nadležnosti entitetu Republika Srpska, srpski narod u Bosni i Hercegovini majorizira.

Sve ordinarna laž do laži, ali aktuelni predsjednik Skupštine Srbije, naravno, nije ni trepnuo dok ih je izgovarao. I nije jedini srpski političar s obje strane Drine koji godinama ponavlja nešto što nije istina, što nije dogovoreno u Dejtonu i što je čist historijski falsifikat.

Niko ništa, u proteklih 26 godina, nije “oteo” od RS bez saglasnosti njenih političkih predstavnika, niti postoji ustavni i zakonski osnov za preglasavanje i nametanje bilo čega Srbima u BiH. Kao što je kristalno jasno da ni Srbija nije garant Dejtonskog sporazuma.

Ona je, naime, potakla pobunu bosanskih Srba, predala im je infrastrukturu, oficire i naoružanje bivše JNA i aktivno je, šaljući ljudstvo i tehniku, provodila agresiju na nezavisnu i međunarodno priznatu državu Bosnu i Hercegovinu, brutalno je pomogla etničko čišćenje nesrpskog stanovništva i, na kraju, kako je navedeno u presudi Međunarodnog suda pravde u Hagu, nije spriječila genocid u Srebrenici, koji su počinile vojska i policija RS, s krvnicima i osuđenim ratnim zločincima Radovanom Karadžićem i Ratkom Mladićem na čelu.

Jedini garant Dejtonskog sporazuma su SAD i njihovi zapadni saveznici. Oni su, a ne Srbija ili Hrvatska, zaduženi za tumačenje i provođenje i vojnog i civilnog dijela tog sporazuma. Zato u BiH postoji visoki predstavnik i zato su u BiH od rata do danas stacionirane međunarodne vojne snage i NATO štab.

Zna to i Dačić. I nije on ni neobaviješten ni glup, ali očito računa da će vremenom i oni kojima je dužnost da to spriječe, okrenuti glavu i pustiti da lisica čuva kokošinjac, odnosno da niko neće prepoznati prave namjere zloćudnog beogradskog vuka ogrnutog u plašt “brige” za srpski narod u BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Jusuf naručio likvidaciju poznanika za 20.000 maraka

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Jusufa Mevića Juke i…

Forto povećao plaću direktorici Zavoda Belmi Barlov. Zašto?

Iako je još u maju prošle godine Belma Barlov imenovana za v.…

U Bosni i Hercegovini prosječna neto plaća 1.042 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u decembru prošle…

Parlament BiH: Predat zahtjev za nižu stopu PDV-a na određene namirnice

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predali su danas u…