Učenici prve godine Policijske akademije u Danilovgradu u internatu su pravili slavlje.

Povod – pobjeda rukometašica Srbije protiv Crne Gore na startu glavne runde Svjetskog prvenstva u Španiji. Na snimku se vidi grupa mladića kako u zanosu pjeva “Oj Kosovo, Kosovo”.

– Mladići koji su slavili sportski poraz reprezentacije svoje države školuju se novcem poreskih obaveznika Crne Gore da za koju godinu nose njenu uniformu i čuvaju red, mir i živote građana ove zemlje. Na Akademiji, uz policijska znanja i vještine, trebalo bi da nauče šta je profesionalna čast i, iznad svega, lojalnost svojoj državi. Do te lekcije, očigledno još nisu stigli. Ili je ključni kriterij odabira polaznika posljednje generacije bio ljubav prema drugoj državi?! – objavio je portal Antenam.

Prema saznanjima Antene M, ministrica prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, imala je ključnu ulogu prilikom upisa ovogodišnjih polaznika Policijske akademije u Danilovgradu. To je osoba koja Crnogorce smatra plodom etničkog inžinjeringa i koju su jučer u Skupštini dizali u nebo zastupnici Demokratskog fronta i Demokrata.

Vršilac dužnosti direktora Akademije je Svetomir Knežević, magistar vojnih nauka. Stare fotografije svjedoče da se na položaju našao još jedan provjereni borac za srpsku stvar.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Jusuf naručio likvidaciju poznanika za 20.000 maraka

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Jusufa Mevića Juke i…

Forto povećao plaću direktorici Zavoda Belmi Barlov. Zašto?

Iako je još u maju prošle godine Belma Barlov imenovana za v.…

U Bosni i Hercegovini prosječna neto plaća 1.042 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u decembru prošle…

Parlament BiH: Predat zahtjev za nižu stopu PDV-a na određene namirnice

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predali su danas u…