BIH

Da li mu je Mirnesa bila inspiracija: Firma iz koje je ukrala novac ponovo na meti pljačkaša, kolega odnio 135.000 euraOn se u međuvremenu sam predao policiji. Sudija ga je pustio na uslovnu slobodu, ali niko ne zna šta se dogodilo s novcem

Firma za transport novca u Štutgartu iz koje je bosanka Mirnesa S. u oktobru ukrala milion eura, ponovo je bila na meti pljačkaša.

Policija je saopćila da je njen kolega (27) u noći na Badnji dan ukrao 135.000 eura. Zaposleni su tek četiri dana kasnije shvatili da fali dio novca.

– Istraga nas je dovela do 27-godišnjeg mladića. Prilikom pretresa stana ni on ni novac nisu pronađeni – saopćila je portparolka policije.

On se u međuvremenu sam predao policiji. Sudija ga je pustio na uslovnu slobodu, ali niko ne zna šta se dogodilo s novcem, piše Bild.

Dok se istraga ne završi on mora redovno da se javlja policiji.

Podsjetimo, Mirnesa je u Štutgartu poznata i pod nadimkom Miki, a prije ove kompanije, radila je kao konobarica. Rodom je iz Bosne i Hercegovine, tačnije iz Busovače, gdje je “Avaz” obišao kuću njene porodice.. Roditelji su je se odrekli, a djevojački se prezivala Bešlić.

U razotkrivanju identiteta ključan je bio njen Instagram profil na kojem je objavljivala fotografije koje je prikazuju kako se zabavlja obučena u skupocjenu odeću.

Osumnjičena ima brojne tetovaže na tijelu, posebno na rukama, koje mogu da pomognu u potrazi.

Ponuđena je i nagrada za pomoć koja bi dovela do hapšenja 42-godišnjakinje.

– Nagrada je 37.500 eura i osigurana je privatno. Mole se svi koji nešto znaju o 42-godišnjoj osumnjičenoj da se jave kriminalističkoj policiji – saopćila je policija u Štutgartu.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top