Nakon što je Kantonalni sud danas ukinuo pritvor gradonačelniku Fuadu Kasumoviću i Vahdetu Drini, u popodnevnim satima oni su izašli na slobodu.

Komentarišući današnji potez Tužilaštva i Suda, advokat gospodina Kasumovića, Asim Crnalić je kazao da ne može govoriti o detaljima, ali je istakao da je zadovoljan i radostan što je gospodin Kasumović izašao iz pritvora.

“Moram pohvaliti Tužiteljstvo zbog toga što je u kratkom roku saslušalo sve svjedoke koje je naumilo saslušati. Naravno ostaje ona moja ranija kritička ocjena da nije trebalo zatvarati gospodina Kasumovića, ali eto dogodilo se pa smo na kraju sve to riješili onako kako smo to očekivali”, kazao je Crnalić. 

Ističe da nije primio rješenje zbog čega ne može komentarisati mjere zabrane za koje je čuo da postoje. Kada je u pitanju nastavak procesa i tu je Crnalić optimista.

“Mislim da bi Tužiteljstvo trebalo pažljivo ocjenjivati sve dokaze koje ima na raspolaganju. Nadam se da će zaključiti ono što odbrana misli o tom predmetu, a to je da u konkretnom slučaju nema krivičnih djela zbog kojih bi trebalo proganjati gospodina Kasumovića i njegove saradnike”, zaključio je advokat Asim Crnalić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Jusuf naručio likvidaciju poznanika za 20.000 maraka

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Jusufa Mevića Juke i…

Forto povećao plaću direktorici Zavoda Belmi Barlov. Zašto?

Iako je još u maju prošle godine Belma Barlov imenovana za v.…

U Bosni i Hercegovini prosječna neto plaća 1.042 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u decembru prošle…

Parlament BiH: Predat zahtjev za nižu stopu PDV-a na određene namirnice

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predali su danas u…