Nacionalna digitalna covid potvrda u Crnoj Gori važit će samo šest mjeseci poslije druge doze vakcine protiv virusa korona ili preležane infekcije, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja Crne Gore.

Nove mjere važe od srijede, 1. decembra, a ministar zdravlja Jelena Borovinić Bojović je rekla novinarima da covid potvrda neće biti potrebna za javni prevoz, kao i da je odložena primjena u državnoj upravi do izjašnjenja Ministarstva pravde.

Covid potvrda će biti uslov za ulazak u Crnu Goru, boravak u unutrašnjosti ugostiteljskih objekata, za prisustvo kulturnim i sportskim događajima na otvorenom i u zatvorenom, za ulazak u dječje igraonice, vjerske objekte, teretane, bioskope, pozorišta, koncertne hale.

Bojović je navela da će Ministarstvo zdravlja i Institut za javno zdravlje provjeriti kapacitete testiranja na virus korona u privatnim i državnim laboratorijama, jer se razmatra mogućnost da se testiranje, osim za simptomatske slučajeve, naplaćuje u državnim ustanovama, ali se ne razmišlja o naplaćivanju bolničkog liječenja nevakcinisanih.

Bojović je podsjetila da zabrana novogodišnjih koncerata na otvorenom ostaje na snazi, ali da za doček Nove godine i tokom božićnih praznika, 24. i 25. decembra i 6. i 7. januara neće važiti ograničenje rada ugostiteljskih objekata do ponoći.

Ona je rekla da je dozvoljen rad muzičkih izvođača i u unutrašnjosti ugostiteljskih objekata i spolja, ali da svi imaju nacionalnu digitalnu kovid potvrdu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Potvrđena optužnica protiv bivše ministrice u Vladi KS Amele Dautbegović

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv bivše…

Mlada Slovenka umrla nakon vakcinisanja Johnson&Johnson

Mlada Slovenka umrla je od posljedica moždanog udara manje od dvije sedmice…

Dan državnosti BiH čestitali Biden, britanska kraljica, ali ne i Dragan Čović!

Američki predsjednik Joe Biden uputio je Predsjedništvu Bosne i Hercegovine čestitke povodom…

Savjetnica generalnog sekretara UN-a posjetila Beograd i poručila: Molim vas, uklonite mural!

Priznavanje da se desio genocid ne znači i negiranje da su se…