ZDRAVLJE

ČOVEK JE GODINU DANA JEO SAMO RIBU: OTIŠAO JE DA URADI NALAZE, REZULTATI SU GA BUKVALNO OBORILI S NOGUPoslije ovako teškog izazova, vjerujemo da mu riba još dugo neće biti na tanjiru.

Za potrebe svog dokumentarnog filma „Riba na mom tanjiru“, Pol je odlučio da godinu dana jede samo riblje proizvode i da testira svoje tijelo poslije ovog izazova.

U ovom dokumentarcu želio je da ispita da li riba zaista tako pozitivno utiče na ljudski organizam.

Prema nekim istraživanjima sprovedenim u posljednjih nekoliko godina, pokazalo se da jedinjenja omega 3 kiselina pozitivno utiču na holesterol, smanjuju rizik od srčanog udara, smanjuju depresiju, poboljšavaju san, a riba je definitivno najveći izvor ovih kiselina.

Pavle se najviše fokusirao na to i želio je da jednom zauvijek stavi tačku na pitanje „Da li je riba zdrava”.

Pavle kaže da ovo nije bio lak zadatak. Iako voli da jede ribu, nije navikao da je jede svaki dan i za sva tri obroka. Godina je dug vremenski period, a riba zna da dosadi. Međutim, Pol je uspio da pobjedi u ovom izazovu i poslije godinu dana otišao je na pregled.

Njegovi rezultati su ostali nepromijenjeni i jedino što je bilo negativno je bio povišen krvni pritisak. Problem je nastao i sa povećanjem žive u tijelu, što je uticalo na njegovo pamćenje i vid.

Međutim, rezultati nisu bili tako loši i Pol kaže da se osjećao odlično i da je imao puno energije, a u toj godini nikada se nije razbolio ili prehladio. A medicinski stručnjaci su se kasnije obratili Paulovom istraživanju i došli do sljedećeg zaključka:

Riba nije štetna, ali je veoma korisna za organizam, ali samo kada se konzumira u umjerenim količinama. Sve što je prekomjerno teži da ugrozi stanje organizma. Omega 3 kiseline, cink, gvožđe i drugi minerali i vitamini u ribi neophodni su za zdrav život, ali male količine žive znak su da ribu ne treba jesti često.

Savršena mjera je jednom ili dva puta sedmično. Na ovaj način ćete svom tijelu obezbijediti sve što vam je potrebno i u potrebnim količinama, prenosi Luftika.rs.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top