BIH

Ćosić se obrušio na Karić: Sarajevo je više moje nego njenoOn je istakao da “Srbi sada imaju svoje Istočno Sarajevo koje grade, vole i posvećeni su njemu”.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić reagovao je na kritike gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić zbog održavanja centralne svečanosti neustavnog “Dana RS” u Istočnom Sarajevu.

“Karić kao gradonačelnica ima pravo na svoje mišljenje, ali ja nikada ne komentarišem ni dan Federacije BiH niti dan grada Sarajeva 6. april, koji je zajednički datum svih nas. Ono što najmanje ima pravo jeste da ona komentariše Dan Republike Srpske koji očigledno ne voli”, rekao je Ćosić Srni.

Komentarišući navode Karić da se “neustavno obilježavanje 9. januara seli u Istočno Sarajevo, na kapije grada koji je bio pod terorom agresora i pod najdužom opsadom”, Ćosić je izjavio da se neustavni Dan RS slavi u Istočnom Sarajevu i da ga slave ljudi koji su stanovnici Republike Srpske i koji je vole.

“Njeno mišljenje ne treba da zanima bilo koga u Republici Srpskoj. To Sarajevo je jednako moje koliko i njeno, odnosno više moje nego njeno. Ali, sad je ona gradonačelnica i živi u gradu koji su stvarali naši roditelji”, rekao je Ćosić.

On je istakao da “Srbi sada imaju svoje Istočno Sarajevo koje grade, vole i posvećeni su njemu”.

“Svako dobro želimo Sarajevu koje je pored nas, ni na koji način ga nećemo osuđivati, neka idu svojim pravcem”, dodao je Ćosić.

Podsjetimo, Karić je na ovu temu reagovala u svom jučerašnjem Facebook statusu.

“Neustavno obilježavanje 9. januara se seli u Istočno Sarajevo, praktično na kapije grada koji je bio pod terorom agresora i pod najdužom opsadom u modernoj historiji. Na sve ove provokacije odgovor je isti. Borit ćemo se istinom, pozivati na čitanje međunarodnih presuda, učiti iz historijskih knjiga koje nisu laž i revizionizam. Nećete uspjeti u svojim provokatorskim i zlim namjerama. Nisu uspjeli mnogi”, zaključila je.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top