Iako u teškom zdravstvenom stanju, legendarni Ćiro Blažević ne prestaje oduševljavati psovkama, anegdotama, iskrenošću, otvorenošću, emocijom…

Ja sam Bosanac! Volim život! Senade, ti ćeš iz ove emisije najviše profitirati! Ko god dođe tebi kao sagovornik – taj najebe! Svi 80-godišnjaci koji ne mogu ševiti treba ih pobiti! Pravi vitalni čovjek operiše prostatu, ali i dalje gura! Kad godine dođu sve je atrofiralo, a nešto totalno nestalo! Senad: Nestala je samo volja! Ćiro: Senade, koji ti je klinac?! Hašim-aga spava!

Jedan Švicarac me pitao da mu dam svoj dnevni raspored i kad sam mu dao, rekao je: ”To ne valja ništa, gdje Vam je vrijeme za razmišljanje?” Ja bih rekao fudbalerima: “Svi u napad, majku ti Božiju!” Oni misle da smo mali Bosančerosi, a mi smo zvijezde! Imam jednu smrtonosnu dijagnozu; nije mi lako! Borim se! Senade, hvala ti da mogu ispoljiti svu svoju ljubav za narod iz kojeg potičem! Hvala ti što si me napravio važnim! Je*e se meni, ja sam bio u Senadovoj emisiji! Sa mnom si, Senade, k’o sa svojim bratom! To što je Ćiro u fudbalu, to si ti, Senade, u novinarstvu! Sjećam se: dobivao si velike pare, htjeli su da te kupe, ali nisi htio! Svaka ti čast na tome! Senade, ti si moj ponos! Divim ti se, ja ne mogu lovi odoljeti, može me kupiti ko god hoće ako je moralna ponuda! Žene mnogo poštujem, uvijek sam na njihovoj strani! Moj otac, alkoholičar, nažalost je maltretirao moju majku, imao sam 14 godina! Sa 17 godina sam ga uhvatio za ruku i rekao: “Nećeš ti više moju majku maltretirati!” Mati me je udarila i rekla: “Sram te bilo!” E, to su naše žene!

Veliku ljubav sam imao u Sarajevu i kad sam shvatio da me neće, pobjegao sam iz Sarajeva! Dobio sam je*enu korpu od Sarajke! Rekla mi je: “Bježi, provincijalac jedan iz Travnika!” Majku joj je*em!

Dvojica braće su mi poginula 40-tih godina, nisu imali ni osamnaest godina. S devet godina sam gledao majku kako umire od tuge! Danas gledam dešavanja i pitam se jesmo li blesavi ljudi, kakav rat?! Da šaljemo sinove u rizik, da ostave mater u boli i jadu! Sve se može dijalogom, samo treba imati svijet! Rat je najbudalastija stvar! Hoćemo li to shvatiti?! Smrt najbližeg se nikad ne zaboravlja! Gdje vam je obraz?! Molim vas, gospodo političari, budite razumni i ne dajte primitivcima da naprave kavgu!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Uskoro neće moći svi u kladionice

Crna Gora će novim zakonom o igrama na sreću i nagradnim igrama…

Čanak: Nek se zna, sjevernoistočna BiH koja sebe naziva RS niti je Republika niti je Srpska

Čelnik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da Bosna i Hercegovina “ne…

Novalić: Hidroelektrane na Drini mogu da grade samo Srbija i BiH

Mi nemamo ništa protiv izgradnje hidroelektrane Buk Bjela na Drini, ali taj…

Tukao čovjeka do smrti nasred ulice: Uhapšen 20-godišnjak

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su Ž. R. (2001)…